Sjuntorp segrade i femman – så här gick snacket efteråt!

På söndagseftermiddagen blev det klart att Sjuntorps herrar spelar i division 4 nästa säsong.
TVG-fotboll var representerat under firandet – och samlade självklart ihop en massa citat!

Runt 17-tiden kunde SIF-spelarna sträcka armarna i luften efter 3-1-segern i Nossebro, vilket innebar att man tog hem den västra femman på bättre målskillnad än tuffaste konkurrenten Vara.

En stark bedrift av Sjuntorp, som vann division 6 så sent som 2017!

***

”Det här känns ju som det perfekta: att fylla hundra år och fira seriesegern samtidigt! Det är få förunnat. Jag hade hoppats på det här, men jag hade aldrig kunnat drömma om att det skulle bli sant. Om man ser till matchen så tog det ett tag innan vi fick grepp om den, men sedan blev det mer stabilt och efter 20-30 minuter var det inget snack.”

Ordförande Jonas Arbius befann sig mitt i firandet, givetvis oerhört stolt över avancemanget.

***

”Det känns bra, en lättnad får man säga. Det blev lite onödigt spännande de sista omgångarna så det är skönt att det är färdigt, att slippa kval och så. Killarna är ju helt underbara, fantastiska allihop! Vi har haft säkert 30 man som ställt upp och gjort det här, inte bara de elva som spelat utan verkligen alla. Vi har vunnit mycket på att ha en bred trupp och alltid mycket folk på träningarna.”

Tränaren Thomas ”Tjomping” Johansson jublade efteråt.

***

”Det är jätteskönt, fantastiskt! Det känns som att vi har satt ett mål och jobbat efter det, och det är otroligt skönt att klara av det. Efter förlusten mot Halvorstorp så upplever jag att de flesta såg fram emot sista matchen, det var ingen som rädd för den. Och det är därför som vi vinner den, tack vare att alla ville vinna och ingen gömde sig av rädsla för att förlora. Alla var delaktiga. Om det är det största jag varit med om? Ja, det måste det ju vara.”

Lagkapten Magnus Grönvall ledde festligheterna efter slutsignalen.

***

”Jag tror att jag kallade Sjuntorp för ’områdets säkraste seriesegrare’ i vintras och det är förstås kul att få rätt i det fallet, om än med lite darr på ribban. Den starka centrallinjen har varit lagets ryggrad under säsongen, men det finns också mycket fart och fläkt och fler matchvinnare än bara Karlström på topp. Glädjande också att Sjuntorps IF går emot den tråkiga landsortstendensen genom att klättra istället för att kämpa för sin överlevnad. Tacka alla föreningens eldsjälar för det!”

TVG-fotbolls chefredaktör Martin Ahlin.

***

”Idag är det nästan en vecka du gick bort kära farfar. Du var min stora förebild. Älskade när du kollade på mig när jag spelade fotboll när jag var liten. Idag fick du se en serieseger från himlen. Saknar dig farfar.”

Spelande tränaren Alexander Karlström dedikerade, på Twitter, den här seriesegern till sin nyligen bortgångne farfar.

***

”Välförtjänt! Sjuntorp har en bra mix av unga och gamla spelare och är laget med den högsta lägstanivån. Det är bara att ta av sig hatten och gratulera killarna i och runt laget, och önska dem stort lycka till i fyran 2020!”

Kristoffer Back, assisterande tränare hos seriekollegan Halvorstorp.

***

”Jag tycker att tungan på vågen är Alexander Karlström faktiskt. Målen han har gjort talar för sig själva. Sedan är ju Sjuntorp tunga och rutinerade.”

Tabelltvåan Vara SK står inför ett ovisst kval, och tränaren Rasmus Johansson får se om laget följer med Sjuntorp till fyran.

***

(Bilder: Bloggaren.se)