Skoftebyn ändrar i laget inför matchen mot serieledaren

Seriesuveränen kommer på besök till Nysätra ikväll.
– Det skulle vara en bonuspoäng om vi kan ta någon, säger Skoftebyns tränare Patrik Thulin inför mötet med Alingsås FC.

Med åtta segrar och en förlust (mot Gauthiod) på nio omgångar har Alingsås lyckats rycka i toppen av division 1-tabellen, samtidigt som Skoftebyn befinner sig precis över det nedre strecket, med nio insamlade poäng hittills.

Det är, som Thulin själv konstaterar, ”den svåraste uppgiften vi kan ha”.
– Eller den näst svåraste: Alingsås borta är väl svårare, säger han och fortsätter:
– Jag har satt dem på video och de är spelskickliga och individuellt skickliga, inte minst då Lisa Johansson (15 mål) som leder skytteligan. Hon är ruskigt teknisk och snabb, väldigt svårhanterlig.

Men:
– Vi spelade 2-2 mot dem förra året i serien. De är givetvis mycket bättre i år, men det är vi också trots att vi ligger dåligt till i serien. Vi har spelat bra under för korta perioder i matcherna bara, det retar mig att vi inte har fler poäng.

Patrik Thulin väljer också att ändra i laget jämfört med förlustmötet (1-4) med tabelltvåan Göteborgs DFF senast.
– En-mot-en-spelet blir jätteviktigt, framförallt på kanterna. Därför har jag satt ner Anna Larsson som högerback och har Isa Mossberg till vänster, det är mina snabbaste spelare. Jag har också förstått det som att de har lite svårt i eget straffområde emellanåt, så därför satsar jag på (Andrea) Markusson som nia. Jag tror att det kan passa henne, säger han.

Märks det på självförtroendet att ni inte fått så bra utdelning som ni velat hittills?
– Lite. Vi har inte riktigt vågat spela oss ur situationer som vi tränat på och vill göra, framförallt på defensiv planhalva. Det blir ju så när man inte har självförtroendet riktigt. Men vi pratar mycket om det och är ju ett pratigt lag generellt, så snacket är det inget fel på, konstaterar Thulin.

För Skoftebyn, som saknar Caroline Jönsson, Elin Carlsson och Edina Osmanovic, handlar kvällens match också lika mycket om att skapa en positiv känsla inför vårsäsongens sista omgångar, där Skövde KIK, Lödöse Nygård och Gauthiod väntar.
– Det gäller att göra en bra prestation för att komma in i det på ett bra sätt, så får vi se hur långt det räcker just ikväll.

(Bild: Bloggaren.se)