Skoftebyn ger sig ut på målvaktsjakt – på väg att få napp

Målvaktsfrågan återfinns högst upp på Skoftebyns priolista.
Och där har klubben kontakt med två tänkbara nyförvärv.
– Vi måste ha in en ny målvakt, så är det bara, säger tränaren Patrik Thulin.

För en dryg månad sedan förlängde Thulin sitt avtal med division 1-klubben, och i samma veva lämnade han en önskelista på nyförvärv till damsektionen.

Där är inget klart än, men man för diskussioner med den flicklandslagsmeriterade keepern Caroline Hermansson, som är 24 år och närmast tillhörde IFK Västerås i division 2.
– Hon bor i Göteborg men jobbar i Trollhättan och har gjort ett par säsonger i ettan. Vi har snackat med henne och hon är intresserad. Hon kommer och provtränar här så småningom och vi ska försöka sy ihop ett bra upplägg för henne, säger Patrik Thulin.

Han räknar samtidigt bort Caroline Jönsson och Jessica Johansson (bilden) inför kommande säsong, och kan även konstatera att Sara Jenkins beslutat sig för att lämna på grund av att hon bor i för långt bort, närmare bestämt i Vara.

Ett annat målvaktsspår finns också i form av den 17-åriga utbytesstudenten Mara Desens, från Tyskland. Hon är aktuell för en övergång och har tränat med laget sedan i höstas, men…
– … i början förstod jag inte att hon var målvakt! Hon spelade ute och var väl sådär, om jag ska vara ärlig. Men jag lät henne hållas, och sedan frågade Brittney (Lawrence) mig om jag visste att hon var målvakt. Mara hade ju sagt att hon var en defensiv och central spelare, men när hon ställde sig i mål så var hon väldigt bra där, säger Thulin och tillägger:
– Det är en ganska stor process att göra en övergång för henne eftersom hon är under 18 år, men vi har påbörjat den i alla fall. Hon är nog kvar i Sverige fram till juni.

I övrigt då? Jo, just nu tränar laget enbart futsal, inför söndagens DM-kval, och först den 12 november drar man igång utomhus.

Antalet spelare som aviserat att de fortsätter på Nysätra ökade också häromdagen när Andrea Markusson, Emma Eriksson, Sara Persson och Wilma Jansson gav grönt ljus inför 2020.
– Jag är riktigt glad att Emma kör på, för jag var osäker på om hon skulle göra en säsong till. Markusson hade en fin utvecklingskurva efter att ha kommit från division 3 till oss och det är en spelare som jag tror att vi kan förvänta oss en hel del av nästa år, säger Patrik Thulin och fortsätter:
– Sara hade ett tufft förstaår hos oss, men där gäller det att fortsätta ha tålamod och kriga. I Wilmas fall har jag inte sett någon spelare med bättre teknik i division 1, och kan hon bara få ett riktigt självförtroende och lite erfarenhet så kommer det bli ruskigt bra!

(Bild: Bloggaren.se)

***
På tisdagen meddelade Vänersborgs FK:s herrar att man flyttar upp tre av sina yngre förmågor till A-truppen. Det handlar om Clemens Steinke och Felix Rehnberg (båda födda 2001) samt Gabriel Thulin (2002).
– Riktigt kul att dessa tre unga spelare med stor utvecklingspotential har valt att sajna för kommande säsong, då det går i linje med vad föreningen vill: att sätta ihop en trupp med en mix av etablerade division 2-spelare och unga ambitiösa spelare, säger tränaren Gzim Sylaj till föreningens Facebooksida.