Skoftebyn hoppas täppa till bakåt mot seriekollega

Fem matcher hittills, varav fyra förluster.
– Det kommer ta tid innan allt är på plats, säger tränaren Andreas Wingård inför Skoftebyns möte med seriekollegan IFK Falköping.

Sex insläppta mål har de senaste två matcherna bjudit på – tre vardera mot Hestrafors och fjolårets division 2-motstånd Vårgårda.

Den förstnämnda insatsen sved dock mer än den senare.
– Hestrafors-matchen var jag riktigt besviken över, man kan inte gömma sig bakom att många var borta då. Nu mot Vårgårda gör vi mycket som är bra, men där syntes det att vi är väldigt känsliga för omställningar. Det får inte vara så lätt att komma till avslut mot oss, säger Wingård.

Nu kommer man samtidigt från en matchledig helg – med intentionen att ladda batterierna – och går in till fredagens träningsmöte med flera positiva besked i ryggen.

Däribland att mittfältaren Hampus Ekström gett klartecken för en fortsättning, att nye ytterbacken Filip Kalmertuns knäskada ”bara” var ett uttänjt ledband och att man gett en permanent plats i A-truppen till kantlöftet Ali Bazzi.

Samtidigt dras å andra sidan viktige mittfältaren Alfred Sundberg (bilden) fortfarande med vissa kroppsliga problem.
– Han har missat de sista två matcherna och har ont lite här och var. ”Affe” har ju en sån spelstil som kräver mycket av honom. Vi får se om han spelar imorgon (läs idag).

Ni har bland annat tackat nej till Isaac Gadaan och Victor Mattsson på sistone. Hur ser rekryteringsbehovet ut?
– Det vi har nu jobbar vi med. Om det dyker upp något som är ”jättekanon” så ska jag inte vara dum och stänga dörrar, men vi har det vi har: en hungrig trupp och många duktiga killar i våra yngre lag. De ska också få chansen, säger Andreas Wingård, vars kravlista är relativt liten inför matchen mot Falköping.
– Jag vill bara ha en bra prestation.

(Bild: Måns Johansson)