Skoftebyns målsättning: två nya spelare in

Två nyförvärv till före säsongsstarten.
Det är Skoftebytränaren Patrik Thulins förhoppning.
– Då är vi funktionsdugliga, säger han.

Juluppehållet är över och i veckan fortsätter Skoftebyns förberedelser inför den kommande division 1-säsongen. Man kommer bland annat att sitta ner med de spelare som ännu inte förlängt sina avtal – försvararen Linnea Hed och mittfältaren Annika Möller.

Patrik Thulin hoppas att samtliga väljer att fortsätta, men har även en ambition om att förstärka truppen ytterligare. Där är klubblösa anfallaren Amanda Nygren, senast i Kopparberg/Göteborgs F19-lag, aktuell.
– Det var Anna Larsson som introducerade kontakten till mig i juni, när Amanda just hade hoppat av laget, men då var hon trött på fotbollen. Nu har hon däremot signalerat att hon är sugen på att komma och provträna med oss under de första två veckorna, säger Thulin, som fått rapporter om att det är en ”teknisk spelare, som är bra på att slå sin motståndare”.

En annan forward ska han träffa på måndagskvällen.
– Ja, det är en lokal spelare som jag inte kan namnge riktigt än. Men det vore en liten bomb, tror jag, om hon kom till oss.

Samtidigt anser Patrik Thulin att det största behovet finns på mittfältet.
– Jag försökte med Sofia Ohlsson från Gauthiod och hon var väldigt nära, men det blev inget. Det var synd.

Går det att hitta någon annan i det här läget?
– Jag har kontakt med några agenter som jag lärt känna, men då handlar det om utländska spelare och jag är inte för det. Klubben är kanske inte beredd att lassa upp de pengarna heller. Det vore en kortsiktig lösning, svarar Thulin som sammanfattar helhetsläget så här:
– Vi vill ha Möller, Jönsson, Hed och sedan få in ytterligare två spelare. Då är vi väl funktionsdugliga, särskilt med tanke på att Edina (Osmanovic) förhoppningsvis ska vara spelklar i april och Elin (Carlsson) efter sommaren.

Fotnot: Målvakten Caroline Jönsson gav på måndagskvällen klartecken för en fortsatt satsning i Skoftebyn.

(Bild: Bloggaren.se)