Skoftebyn på jakt efter kval: ”Kommer få fullt sjå med Alingsås”

Det är i Alingsås som det händer på söndagen.
Och där hoppas också Skoftebyn säkra kvalplatsen till tvåan.
– Det är en speciell situation, konstaterar tränaren Andreas Wingård.

Det är 3,1 kilometer mellan Mjörnvallen – Alingsås IF:s anläggning – och Gerdskenvallen, där Gerdsken håller till. Ja, översatt i fotbollstermer kan man säga att avståndet nästan är ungefär lika långt som det är mellan det sistnämnda gänget och Skoftebyn i tabellen: två mål.

För trollhättelagets del lär det krävas seger. Då ska vi komma ihåg att man förlorade juni månads möte med Alingsås IF (0-1) hemma på Nysätra.
– De är jäkligt taktiskt slipade. De fick ett mål mot oss senast när vi slarvade och bjöd på en straff, och sedan stängde de till matchen. Uppenbarligen är det ett bra lag, som vunnit fyra matcher på raken och släppt in näst minst mål efter oss. Vi kommer att få fullt sjå med att slå Alingsås, säger Andreas Wingård.

Dessutom kommer han att behöva hålla ett vakande öga på det som händer på annat håll i stan. Faktum är att Skoftebyn tänker ha en ”spion” på plats när Gerdsken möter redan nedflyttningsklara Trollhättans BoIS.
– Det är en lite speciell situation eftersom vi kan behöva gå ”all in” och försöka att mosa oss fram på slutet. Men fan… Vi fick 4-0 mot Främmestad och tappade ändå i målskillnad. Det tog hårt på mig, att Holmalund la 0-6 i ett derby. Jag köper inte det, det är inte okej någonstans.

Wingård hoppas då att BoIS står upp bättre.
– Jag räknar med att de spelar för sin heder och sitt anseende, att de gör en kämpainsats och vill avsluta på ett bra sätt. Det blir ingen ”Holmalundsresa” för Gerdsken den här gången, säger han.

Skoftebyn saknar lårskadade Alfred Sundberg och en knäskadad Albin Freiholtz, vars röntgenbilder ändå visade att det inte fanns några skador på korsbandet eller menisken.

Hur är formen i truppen annars?
– Den är bra, riktigt bra, måste jag säga. Matchen mot Främmestad är en av de bästa vi gjort, kanske till och med den bästa över 90 minuter. Det enda som stör mig är att vi inte gjorde fler mål och det är ju det som varit det genomgående temat hittills. Det är därför som vi befinner oss i den här situationen.

Med i kvalplatsjakten är för övrigt även IFK Falköping, som är två poäng efter både Skoftebyn och Gerdsken. Man avslutar hemma mot Holmalund på söndagen.

(Bild: Bloggaren.se)