Skoftebyn tackar nej till duo – och tittar närmare på lokal målvakt

Skoftebyn söker en ny keeper.
Kanske blir det Ali Hasan, senast i Vänersborgs FK?
– Ali är en duktig och etablerad målvakt med fina egenskaper, konstaterar tränaren Andreas Wingård.

Det har siktats en del nya ansikten på Nysätra under vintern och hittills har man bland annat flyttat upp flera yngre spelare i A-truppen, men därutöver även värvat in tre namn utifrån: Iba Ramic (Göta), Simon Prodan (Trollhättans BoIS) samt Robin Billengren (Trollhättans FK).

Om det blir fler än så? Säkerligen.

Däremot väljer Skoftebyn att inte gå vidare med den senaste tidens två provspelare, försvararna Robin Häger (Halvorstorp) och Mahdi Abdallah (Trollhättan Syrianska).
– Det är två killar som sökt sig till oss och som tränade med oss under förra veckan, säger Andreas Wingård och motiverar beslutet så här:
– Mahdi har gjort det bra på träningarna och visar upp en karaktär och vinnarskalle ”de luxe”. Han kommer dock från ett väldigt långt skadeuppehåll och vi väljer därför att avvakta med honom. Gällande Robin så ser vi också att det är en kille med bra karaktär och som vill ta steg med sin fotboll, men vi ser i dagsläget att vi har fullgoda alternativ på den positionen.

När det gäller målvakten Ali Hasan, som tillbringade förra säsongen i Vänersborgs FK, är intresset tvärtom pågående.
– Ali är en duktig och etablerad målvakt med fina egenskaper, samtidigt som vi har ett behov på målvaktssidan. Vad som händer därifrån vet jag inte i dagsläget, säger Wingård.

(Bild: Tomas Andersson)