Skoftebyns julklapp: Khajo återvänder till klubben

Vad får ni i julklapp i år?
I Skoftebyn hittar vi anfallaren Paul Khajo under granen.
– Det är fantastiskt kul att få välkomna Paul tillbaka till Nysätra, säger tränaren Andreas Wingård, som själv slagit in paketet.

Frimånaden behandlade Skoftebyns IF på ett styvmoderligt sätt, och på sociala medier har föreningen kallat den senaste tidens händelser för ”nedmonterandet av ett lagbygge”.

Men än är det inte game over, vilket införskaffandet av 27-åringen visar.
– Det är en värvning som passar perfekt i det läge vi är nu, då vi vill ha karaktärsstarka seniorer i kombination med våra unga talanger, säger Andreas Wingård och benämner Paul Khajo som ”den perfekta julklappen”.

Anfallarens fotbolls-cv är också imponerande: 2017 gjorde han tio mål i division 2 för just Skoftebyn, året efter blev det tretton för Vänersborgs FK. Khajo har dessutom representerat FC Trollhättan i ettan.

I år skulle han ha dragit på sig Vänersborgs IF:s tröja, men särskilt många matcher blev det inte innan han drabbades av en allvarlig knäskada.
– Egentligen hade jag velat vänta längre för med att bestämma mig för att verkligen se var jag står med knät. Jag har gjort många olika tester och allt visar att jag ligger väldigt bra till fysiskt med styrka och annat, säger Khajo till TVG-fotboll, och tillägger:
– Nu handlar det om att hitta en bra väg tillbaka till fotbollen och där klickade det bra med Andreas. Han, tillsammans med Skoftebyn, visade stor förståelse och vilja till att jag skulle komma tillbaka.

Enligt anfallaren har klubbar ”från högre divisioner” visat intresse, men han väljer ändå att ta steget till division 3.

Vilka är dina egna förväntningar på nästa säsong?
– Att jag ska kunna vara spelklar så fort som möjligt och komma tillbaka ännu starkare, vilket jag hoppas och tror. För Skoftebyns del hoppas jag att vi tar klivet upp – klubben är för bra för trean så det ska bli kul att följa de unga spelarna i föreningen och hjälpa till så gott de går med dem, svarar Paul Khajo.

(Bild: Tomas Andersson)

***
Häromdagen meddelade även Trollhättans IF att man gjort klart med en ny spelare. Det handlar om 20-årige Said Hussein Ismael, senast i Vänersborgs IF.

På klubbens webbplats beskrivs han som en ”kreativ, teknisk, passningssäker yttermitttfältare”. 
– Det känns väldigt inspirerande och kul att komma till en förening som TIF. Anledningen till att jag valde att komma hit var för att spela seniorfotboll, men även för att det är ett väldigt skönt gäng med sköna lagkamrater som tagit emot mig väl, säger Hussein Ismael till sajten.