Tersing går vidare efter två säsonger i Trollhättans FK

Marcus Tersing tackar för sig som huvudtränare i Trollhättans FK.
Och tar samtidigt en paus från fotbollen.
– Det är dags att tänka lite på sig själv, säger han.

Tersing har, tillsammans med parhästen Christer Larsson, tränat TFK i två år. Det första resulterade i uppflyttning från femman, och det andra – som nyss avslutades – ledde till säkrat kontrakt efter en poängmässigt stark avslutning.

2-1-segern borta mot Kronäng blev också duons sista match i klubben.
– Det var ömsesidigt. Och hade jag fått frågan så hade det ändå blivit ett nej, säger Marcus Tersing.

En av anledningarna, menar han, är dagens fotbollskultur.
– Det är mycket svårare idag att jobba med fotboll. Det finns så mycket andra intressen som drar för spelare och vissa prioriterar hellre resor, konserter och kalas än det andra.

Hur har de här två åren i TFK varit?
– Ändå okej med facit i hand, fast man hade önskat sig mer. Det spelar ju ingen roll för mig om man blir nia eller fyra, så länge man är kvar i samma division. Det har varit lite struligt och vi har haft otur med skador och sjukdomar, vilket inneburit att vi knappt haft samma lag två matcher i rad i år. Med tanke på det får vi vara nöjda, säger Tersing.

Är du öppen för att träna något annat lag nästa säsong?
– Nej, absolut inte, nej. När jag var 15 år så gjorde jag min första seniorsäsong och jag spelade tills jag var 36, så det blir 21 år. Sedan har jag varit tränare i fem år och lagt ner allt på det, samtidigt som jag har familj, barn och jobb. Nej, det blir inget huvudansvar för mig. Det kan bli det i framtiden, men nu är det dags att tänka lite på sig själv.

(Bild: Trollhättans FK)