Tersing kör vidare – får roll hos förra klubbens rival

Det var ”dags att tänka på sig själv”.
Så sa Marcus Tersing när han och Trollhättans FK nyligen gick skilda vägar.
Men någon paus från fotbollen blir det inte – 43-åringen är klar som ny assisterande tränare i Göta BK!

I maj 2017 – efter över fyra år som huvudansvarig – lämnade Tersing sitt Göta på grund av en knepig arbetssituation. Just då tycktes det föga troligt att han så småningom skulle återvända till klubben, särskilt efter flytten från Edet till Trollhättan.

Och allra minst hade man trott att återföreningen skulle ske nu, precis efter avskedet från TFK. I en färsk intervju med TVG-fotboll indikerade ju Marcus Tersing att han skulle ta ett sabbatsår, men tillade å andra sidan att ”det blir inget huvudansvar för mig”.

Och det stämmer – för Tersing kommer framöver att vara assisterande till Raimo Käkelä i samma division 4-serie där TFK hör hemma.
– Jag har sagt till dem att det i så fall är en träning per vecka plus match som är aktuellt, och det gick de igång på till fullo. Något rätt gjorde man nog de fyra åren man var där, säger Marcus Tersing lite skämtsamt, och tillägger:
– Det var ju en fantastisk resa med Göta från femman till division 3-kval, som inte blev färdig kändes det som. Jag hade mer att ge precis som laget när jag gick in i väggen och var tvungen att sluta. Nu får jag en andra chans genom att hjälpa och stötta Raimo till att laget tar det steget.

Spelaransvarige allt-i-allon Johan Lengroth ligger naturligtvis bakom rekryteringen, och säger så här:
– Vi är supernöjda. Det här är riktigt bra för oss!

Fotnot: När Göta och TFK möttes under året vann det förstnämnda laget hemma med 7-0. I Trollhättan, i näst sista omgången, blev det 1-1.

(Bild: Martin Ahlin)