TFK/HIS ser fram emot seriefinalen: ”Ingen nervositet”

Det är inget avgörande – eller är det det?
– Kryss är ett okej resultat, vid vinst kopplar vi greppet, säger Håkan Sandersson, tränare i Trollhättans FK/Halvorstorp, inför söndagens seriefinal mot Vallen.

Stavrelunds B-plan står värd för en av höstens häftigaste lokala drabbningar, med bara ett fåtal omgångar kvar av damernas division 2.

TFK/HIS har en poäng upp till Vallen, men också en match mindre spelad. Och formen är stark: det har blivit fem raka segrar, lika många som gästerna från Bohuslän radat upp.
– Jag brukar vara jävligt nervös, men jag känner ingen nervositet. Vi har skaffat oss ett bra läge och även om vi torskar här så är vi med i allra högsta grad. Men tjejerna gillar den här pressen som vi satt på oss själva så vi ser fram emot matchen, säger Håkan Sandersson.

Vad bör man veta om Vallen?
– Det är ett organiserat lag, likt oss, med en stark centrallinje och två ganska vassa yttrar. Vi vet ganska väl hur de spelar och hur vi ska spela. Det kommer bli jävligt svårt att slå oss, den saken är klar.

Sandersson påminner också om att fler matcher återstår efter den som avverkas i helgen.
– Alla målar upp den här matchen som avgörande och det är den förstås inte. Vi har kvar Ytterby, som jag tycker är det bästa laget som vi mött hittills. Sedan väntar ett pånyttfött Skepplanda och ett Åsebro Brålanda som vi bör slå. VFK vill ju också sabba för oss förstås och kommer vara ultradefensivt, samtidigt som Vallen har dem kvar också, säger kombinationslagets tränare, och fortsätter:
– Vid vinst kopplar vi givetvis greppet och vi kommer gå för det så in i helsike, men vi kommer inte att anfalla besinningslöst för det.

Håkan Sandersson kan dessutom mönstra en helt ordinarie trupp, där även Janna Häger ingår för första gången i år efter att hon avbrutit sin fotbollspaus.
– Hon har tränat med oss i en månad nu nästan och tar plats på bänken. Hon har verkligen visat att hon vill vara med, säger han och avslöjar att ”en 14-åring startar”, viket bör handla om anfallaren Selin Alfredsson, som stod för en storslagen A-lagsdebut senast mot Herrestad (6-1).

(Bild: Trollhättans FK/Halvorstorp)