TFK/HIS tog historisk seger i futsalcup: ”Var på tiden”

Sjuntorps IF:s damfutsalcup har fått sin första, historiska vinnare:
Trollhättans FK/Halvorstorp.
– Det var på tiden, säger lagkaptenen Hannah Skoglund, som även gjorde finalens avgörande mål.

Tio lag hade anmält sig till turneringen, som avgjordes i Arena Älvhögsborg inför ett par hundra åskådare.

Där riktades framförallt blickarna mot grupp 2, som innehöll de tre största favoriterna: Gauthiod, Skoftebyn och TFK/HIS 2, som innehöll såväl yngre förmågor som tongivande spelare som Sanna Jensen, Hannah Skoglund och Julia Jonasson.

Det sistnämnda gänget tog sig också fram till finalen utan att förlora, och fick med sig Gauthiod, som man slog med 1-0 i gruppen. Skulle det bli revansch nu för Grästorpslaget?

Ja, det lutade åt det när Sigrid Verngren redan i matchens första spelminut pangade in 1-0 med ett lågt skott.

Men TFK/HIS replikerade snabbt med en väl tillvaratagen retur från Elvira Olsson, och kändes genom hela finalen som det farligare, lite mer aggressiva, laget.

Det syntes inte minst i samband med 2-1-målet i finalens andra halvlek, när Sara Svensson vann bollen högt, gav den till Skoglund och fick se lagkompisen först finta bort en motståndare och sedan sätta avslutet lågt.
– Det är väl vår grej egentligen att ösa på: vi är inget lag som backar hem, utan då blir det kaos för oss. Inställningen från första matchen fram till finalen var jättebra, konstaterar Hannah Skoglund.

Någon enkel resa blev det samtidigt inte: Gauthiods Sofia Ohlsson hade ett skott som målvakten Elin Gustafsson styrde utanför krysset, och Ida Mörk hade den bästa kvitteringschansen när hennes närskott smet precis utanför.
– Såna lägen måste ju sitta, och jag tycker väl överlag att vi borde kunna förvalta våra lägen bättre och ta det till straffläggning. När de gör 3-1 efter det är det ju klart, konstaterar Mörk.

I slutminuterna kom matchens sista mål, när Julia Jonasson sprang sig fri och satte bollen säkert intill den bortre stolpen.
– Det kändes jävligt gött. Det var på tiden att vi vann en cup, säger Hannah Skoglund som fick se laget bli tvåa i DM och åka ut i semifinal i Rastacupen.

Hon och lagkompisarna får dock inte njuta så länge av triumfen…
– Nej, imorgon börjar försäsongen, så då drar allvaret igång. Men det var en bra start på 2020 i alla fall!

Bronset i turneringen tog Götene FK.

FAKTA,
Sjuntorps IF:s damfutsalcup 2020
Semifinaler:

Götene FK-Gauthiod 0-2
Trollhättans FK/Halvorstorp 2-Älvängen 3-0

Bronsmatchen:
Götene-Älvängen 2-0

Finalen:
Gauthiod-TFK/HIS 1-3 (1-1)
1-0 Sigrid Verngren, 1-1 Elvira Olsson, 1-2 Hannah Skoglund, 1-3 Julia Jonasson.

(Bilder: Martin Ahlin)