TIF värvar från VIF – men tappar spelare till IFK Trollhättan

Den röda tråden bland Trollhättans IF:s nyförvärv i vinter är att de kommer från Vänersborg.
Där är 18-årige Petter Berner Randelin inget undantag.
– Det är en enorm vinnarskalle, säger tränaren Visar Gerbeshi, som samtidigt tappat startspelaren Hamza Hammaoui
till IFK Trollhättan.

Berner Randelin tillhörde ifjol division 2-gängets U-trupp, och gjorde sin första provträning på Skogshöjden redan i höstas.

Och nu är han alltså beredd att ta steget till femman för att slåss om en startplats i TIF.
– Vi blev väldigt förtjusta i hans spelstil och personlighet redan under hans första provträning. Det är en enorm vinnarskalle som vill mycket. Med Petter i laget ökar konkurrensen i försvaret, men han kan även användas som yttermittfältare, säger Gerbeshi.

TIF-truppen består idag av 27 namn, varav tre målvakter, och enligt Visar Gerbeshi är den en bra blandning av åldrar, egenskaper, erfarenheter och bakgrunder. Men, det finns ett men:
– Vi räknar med att få in sju, åtta spelare till innan vi är hundra procent nöjda. I dessa lägre divisioner med minimala resurser behöver vi ha tillgång till en stor trupp om skador skulle uppstå eller något annat oplanerat, så att det inte blir som förra året.

Klart är också sedan tidigare att TIF tappar två spelare till seriekollegan IFK Trollhättan. Det handlar om Hamza Hammaoui (bilden) och Paul Abejagah.
– Hamza ser intressant ut faktiskt. Det är en typisk wingspelare som har ett jädra gött kliv i steget och är bollskicklig. Han är definitivt med och konkurrerar om en plats i vårt A-lag, säger IFK-tränaren Torben Christiansen till TVG-fotboll.

(Bild: Bloggaren.se)