Tifosi förser lokala klubbar med dräkter och utrustning

Ni har förstås inte missat nya Tifosielvan?
Bakom den står företaget Tifosi, en samarbetspartner som TVG-fotboll är mycket stolt över att ha knutit till sig.

Fredrik Olsson, som driver Tifosi, kallar sig själv för en ”fotbolls- och föreningsnörd”. Han är 37 år, bor i Alingsås och har en bakgrund som spelare, tränare och styrelseledamot inom sporten. Här berättar han mer om företaget:

Vad är Tifosi?
– Tifosi brukar vi kalla för en ”digital materialare”. Det innebär att klubbar och lag, med digitala hjälpmedel, enkelt kan köpa tränings- och matchkläder samt utrustning, som bollar.

Vad är Tifosis styrka?
– Att vi kommer från föreningssidan och har klubbens bästa för ögonen. När vi klev in i branschen 2015 så identifierade vi två problem för föreningar: det är för krångligt att administrera och beställa kläder. Därför har vi tagit fram en digital lösning där klubben slipper att vara mellanhand, och tack vare det kan vi hålla ner leveranstiderna eftersom det är så få ”spelare” inblandade.

Vilka är era kunder idag?
– Våra kunder är föreningar och korplag, bland annat då Upphärad och Åsaka i det här området, men vi jobbar även med flertalet klubbar i och runt Alingsås. Vår ambition är förstås att etablera oss på allvar i TVG-området och redan idag levererar vi 5 000 t-shirts till Klassbollen i Trollhättan och Vänersborg.

Vad fick er att vilja börja samarbeta med TVG-fotboll?
– Det utgår egentligen från mig själv. När jag spelade fotboll så tyckte jag att det var väldigt viktigt med den här uppmärksamheten för det man gör. Det hjälper verkligen till att att skapa ett fotbollsintresse i området, vilket vi tycker är jätteviktigt eftersom det i grunden är fotboll som vi brinner för.
– Samhället står samtidigt inför en rörelseutmaning för barn, ungdomar och vuxna, och vi tycker att fotbollen spelar, och ska spela, en väldigt stor roll där. Jag tror på hela gemenskapsgrejen som fotbollen står för.

Varför Tifosielvan?
– Det är ju det här med uppmärksamheten och att ge folk som dedikerar mycket tid till fotbollen den uppmärksamhet som de förtjänar. Det gillar vi.

För att lära känna Tifosi ytterligare (och kanske beställa ert framtida matchställ?) – surfa in på tifosi.se!