Tifosielvan #1

Veckans elva har blivit Tifosielvan.
Men den är fortfarande sig lik – nämligen en uttagning av de lokala spelare som utmärkt sig mest under de senaste dagarnas seriespel.

Varje vecka under den kommande säsongen kommer TVG-fotboll att ta ut elva spelare, en tränare och ibland även en domare som stuckit ut i mängden.

Grafiken ovan visar spelarens namn och klubb, och siffran i den lilla bubblan indikerar hur många gånger personen ifråga har blivit uttagen i Tifosielvan. Och Tifosi? Jo, det är vår nya samarbetspartner, som ni bland annat kan läsa mer om här!

Men nog om det – här är årets första trupp:

Målvakt: Hilma Lundqvist, IK Gauthiod (1)
Lundqvist kommer från en stark futsalsäsong och började även fotbollens dito på ett bra sätt genom att agera stabilt och tryggt i derbyt mot Skoftebyn, som slutade med en 3-1-seger.

Försvarare: Rebecca Heinerås, Lödöse Nygård (1)
Bäst på planen när LNIK tog en fin premiärskalp (3-2) borta mot Qviding? Det var ”BK”, som imponerade stort i både sitt defensiva och offensiva jobb.

Försvarare: Alice Falkebäck, IK Gauthiod (1)
Falkebäck började som högerback, men på grund av en skada fick hon kliva in centralt i försvaret efter bara en kvarts spel. Ett orosmoment? Nädå, hon skötte sig nämligen mer än bra även där.

Försvarare: Jennifer Rosén, Lödöse Nygård (1)
Någon sa att det var ”den gamla Jeffa” som syntes mot Qviding, där hon dödade anfall likt en fotbollens yrkesmördare och förmodligen vann hundra procent av sina dueller på planen.

Högermittfältare: Hugo Engström, Vänersborgs IF (1)
Tidaholm bytte ut sin vänsterback i halvtid under fredagens möte med VIF. Så långt hade nämligen talangfulle Engström sprungit i åttor runt motståndaren, som inte hade en chans att sätta stopp för ytterns initiativrikedom.

Central mittfältare: Alexander Karlsson, FC Trollhättan (1)
Karlsson tar hela tiden steg i rätt riktning och har under inledningen av säsongen visat att han definitivt håller division 1-klass. I mötet med Torn, som visserligen slutade med en 1-2-förlust, var han trygg med bollen, jobbade hårt och tog massor av kloka beslut.

Central mittfältare: Anna Larsson, Skoftebyns IF (1)
Skoftebyn hade en jobbig premiärkväll mot Gauthiod, men en av de positiva delarna var att Anna Larsson ser ut att ha konserverat sin superform från ifjol. Innermittfältaren var inte bara bra, utan direkt strålande.

Vänstermittfältare: Elin Bååt, Åsebro Brålanda (1)
Bååt visade redan i premiären att hon kommer bli en värdefull tillgång för det dalsländska laget under sin comebacksejour. Hon slet inte bara som ett djur på kanten, utan spelade överhuvudtaget smart och med hög kvalité i passningarna.

Högeranfallare: Linus Nyberg, Skoftebyns IF (1)
Nyberg har visserligen bytt färger till den här säsongen, men i premiären visade att han är exakt likadan som spelare: stark, lurig och målfarlig. Det blev också en balja för anfallaren – den viktiga 3-1-träffen – men tyvärr blev det inga poäng för Skoftebyn och Linus Nyberg den här gången.

Central anfallare: Hampus Vajizovic, Trollhättans BoIS (1)
Vajizovic har gått från mittback till anfallare och fick inte vinna i sin första division 3-match med BoIS, men han gjorde i varje fall två mål. Lita på att det lär komma fler av den sorten under den här säsongen.

Vänsteranfallare: Leo Persson, IK Gauthiod (1)
17 år gammal ser Persson ut att få sitt riktigt stora genombrott i Gauthiod i år. I sin första start i seriesammanhang stod nämligen anfallaren för både 1-0 och 2-0, vilket med andra ord också grundlade 4-0-segern borta mot Torslanda.

Tränare: Torben Christiansen, Lödöse Nygård IK (1)
Historisk division 1-premiär, svår bortamatch direkt – och tre poäng. Lödöse Nygård visade prov på stor moral när man gick ikapp och vände mötet med Qviding på slutet. Visste måste Torben Christiansen haft något med det att göra?