Tifosielvan #10

Många debutanter trängs i veckans Tifosielva.
Några vann stort, andra för första gången och för en del har det helt enkelt blivit en vana.
Samtliga uttagna hittar ni i varje fall här nedan!

Målvakt: Albin Karlsson, Frändefors IF (1)
Karlsson kunde ha blivit syndabock när han orsakade straff på slutet mot Bäckefors (1-0), men istället räddade han skottet som följde och blev hjälte. Inte bara för det, förstås – 23-åringen stod för massor av fina räddningar när ”Fiffen” tog årets första poäng.

Försvarare: Chris Norberg, Göta BK (1)
Han var inte en av målskyttarna när Göta 7-0-besegrade Trollhättans FK, men i mitt tycke var kvicke Norberg ändå bäst på planen. Han stängde till defensivt, öste fram längs kanten och noterades – väl? – bland annat för ett stolpskott.

Försvarare: David Bryngelsson, Trollhättans BoIS (1)
BoIS har fått det att släppa på ett poängmässigt plan och borta mot Alingsås IF (1-0) var en rejäl framgångsfaktor den täta defensiven, styrd av general Bryngelsson. Han vet ju vad han gör efter många i just den rollen.

Försvarare: Sean Conaboy, FC Trollhättan (1)
Conaboy är en ovärderlig allt-i-allo-spelare hos FCT, vilket inte minst syntes mot Eskilsminne (3-2) där han var lika bra på wingback- som försvarspositionen i trebackslinjen. Med sitt hårda jobb, fina passningsspel och sin klokhet var Conaboy ”man of the match” där.

Högermittfältare: Jonatan Nilsson, IK Gauthiod (1)
”Jonis” fortsätter att visa fantastisk form för de rödklädda. Borta mot IFK Uddevalla (4-1) kvitterade han på nick, men imponerade ännu mer med sin insats överlag. Få spelare betyder faktiskt mer för Gauthiod än just Nilsson.

Central mittfältare: Robin Lundgren, Främmestads IK (1)
Lundgren var en gigant på Främmestads centrala mittfält och kombinerade klassiskt hästjobb med fin bollbehandling och bra beslut mot Skoftebyn (3-1). Det räckte väldigt långt i den här matchen.

Central mittfältare: Lisa Johansson, IK Gauthiod (1)
Johansson gjorde sin första 90-minutare för säsongen borta mot Lödöse Nygård (4-1) och genomförde den med bravur. Ett mål på nick blev det för 25-åringen, som dessutom utsågs till matchens lirare.

Vänstermittfältare: Emily McDermott, Wargöns IK (1)
När Wargön 3-1-besegrade Levene-Skogslund häromveckan så visade McDermott verkligen framfötterna. Hon gjorde ett mål, var framme och störde när en motståndare stötte in det andra i eget nät och skickade därtill iväg två frisparkar som sånär smet innanför ramen.

Högeranfallare: Jordan Johansson, Halvorstorps IS (1)
Två fina mål blev det för avige Johansson borta mot Nossebro, när HIS tog en imponerande 4-0-seger. Det är ju inget man bara gör i en handvändning, vilket inte minst Syrianska fick erfara senare under samma vecka.

Central anfallare: Albin Broberg, Melleruds IF (1)
MIF fick en perfekt start under nye tränaren Henrik Olsson. Det blev nämligen seger, 5-2, hemma mot Ödsmål, ett lag som man ska ha bakom sig i tabellen i år. Matchhjälte? Tja, de flesta hade nog pekat på Broberg, efter en insats som innehöll tre mål samt en assist.

Vänsteranfallare: Albrim Demalijaj, Vänersborgs FK (2)
Demalijaj har visat sig vara ett av de viktigaste VFK-förvärven i år, och borta mot Åmål (4-3) stod han ånyo för en stark prestation, som dessutom kröntes med två mål. Det lär bli ännu fler av den vara framöver med tanke på hans nuvarande form.

Tränare: Markus Hofling & B-A Enström, Främmestads IK (1)
Det har inte bara varit guld och gröna skogar för Främmestad under vårsäsongen, men man har visat sig vara ett stabilt lag med enormt hög kapacitet. Att få fram det i en av årets svåraste matcher, hemma mot Skoftebyn (3-1), imponerar naturligtvis. Firma Hofling/Enström har något intressant på gång!

Tidigare Tifosielvor:
Tifosielvan #1
Tifosielvan #2
Tifosielvan #3
Tifosielvan #4
Tifosielvan #5
Tifosielvan #6
Tifosielvan #7
Tifosielvan #8
Tifosielvan #9