Tifosielvan #11

En Tifosielva med enbart debutanter?
Ja, upplaga nummer elva innehåller faktiskt endast nykomlingar, även om flera av dem har knackat på lagets dörr ganska länge nu.

Målvakt: Simon Forslund, FC Trollhättan (1)
Det är sällsynt nuförtiden att FCT får vittja sitt nät, men senast mot Tvååker (2-1) berodde det inte på att man inte släppte till några chanser. Nä, det blåste snålt vid flera tillfällen, och många gånger tvingades Forslund till parader av olika slag. Han var helt enkelt stabiliteten själv, precis som tidigare under säsongen.

Försvarare: Elvira Hasanovic Carlborg, Vänersborgs FK (1)
Ackerly, Sahlin, Aronsson… Ja, det var många som stod för enormt fina insatser för VFK hemma mot Trollhättans FK/Halvorstorp (2-0), och även Hasanovic Carlborg var en av dem. Hon höll ihop mittförsvaret, trots hårt tryck, och utsågs mycket rättvist till matchens lirare.

Försvarare: Fabian Falkstrand Ransjö, Vänersborgs IF (1)
I ett VIF som knappast överpresterat som lag i år så har vissa individer ändå stuckit ut, som 18-årige Falkstrand Ransjö. Visst, det var med lite stapplande steg han inledde säsongen, men därefter har mittbacken gått från klarhet till klarhet, och senast mot Grebbestad (0-0) var han enormt bra.

Försvarare: Anders Bergqvist, Sjuntorps IF (1)
På dagen kanslist i Trollhättans FK, på kvällen storspelande vänsterback i Sjuntorp. Jodå, visst går det att kombinera de rollerna och i år har Bergqvist gjort det på ett ypperligt sätt, inte minst i derbymatchen mot Halvorstorp (3-0) där han var felfri över 90 minuter.

Högermittfältare: Viking Zandhoff Westerlund, Trollhättans FK (1)
Zandhoff Westerlund har fått något av ett genombrott på TFK:s mittfält, trots lagets svaga första halva av division 4-säsongen. Trenden pekar dock åt rätt håll för gänget, som senast 4-2-slog Kronäng och där 21-åringen gjorde ett mål och var mycket, mycket bra.

Central mittfältare: Emilia Bengtsson, Skoftebyns IF (1)
Det är händelserika tider för Bengtsson, som varvat landslags- och division 1-spel under det senaste halvåret. Inte det lättaste, förstås, men mittfältstalangen har gjort det bra och visade mot Skövde KIK (3-0) att hon är en mångsidig spelare som kombinerar hårt jobb med väldigt fin teknik.

Central mittfältare: Sebastian Arvidsson, Edet FK (1)
Edet inledde förra veckan med att 3-1-besegra jumbon Vedum. Väntat? Absolut. Men det var ändå en gedigen insats där Arvidsson utmärkte sig mest genom att göra två mål, varav ett på straff, och 90 minuters hårt jobb på det centrala mittfältet.

Vänstermittfältare: Hampus Sikström, Trollhättans BoIS (1)
Har ni sett Sikströms mål via BoIS Twitterkonto? Om inte – gör det nu! Mot Gerdsken (3-2) stod den offensive teknikern för ett fint dagsverke, som innehöll en fullträff och en assist, samt många lyckade dribblingsräder. Kul att se, och dessutom väldigt vägvinnande!

Högeranfallare: Maja Fridolf, Wargöns IK (1)
Det verkar varken bli ned- eller uppflyttning för WIK i år, utan istället får man blicka mot framtiden. Och den ser ljus ut, att döma av 4-1-segern senast mot JK10. Där gjorde nämligen 15-åriga Maja Fridolf tre mål och en assist, trots att hon till vardags spelar i klubbens juniorlag. Det blir mycket intressant att följa hennes framfart framöver.

Central anfallare: Albinot Rexhepi, FC Trollhättan (1)
Rexhepis start i FCT-dressen var inte dålig, men inte heller bländande. När anfallaren väl fick upp farten så har däremot den ena fantastiska prestationen staplats på den andra, och mål har också levererats på löpande band. Mot Tvååker (2-1) blev det två: ett via klack (1) och ett på nick.

Vänsteranfallare: Isaac Gadaan, IFK Trollhättan (1)
Gadaan kom in sent i IFK, men har visat sig vara ett viktigt tillskott, framförallt genom jämna prestationer vecka in och vecka ut för de blåvitrandiga. Tillsammans med parhästen Josef Daoud var han också ett konstant hot framåt i matchen mot Limmared (3-1), där de båda gjorde ett mål vardera. Kanske följer Gadaan upp det med att bli derbykung ikväll mot Göta? Det skulle inte förvåna mig, om man säger så.

Tränare: Kajsa Mazola, Vänersborgs FK (1)
Okej, Mazola var inte ens på plats när VFK vann mot TFK/HIS (2-0), utan den här utnämningen går till hela ledarteamet – Marcus Johansson och övriga – som gjorde derbysegern möjlig. Det är fortfarande lite långt mellan de sämsta och de bästa prestationerna, men VFK har på sistone visat vid flera tillfällen att framtiden är ljus för fotbollsdamerna, och att man leds av ett väldigt kunnigt gäng.

Tidigare Tifosielvor:
Tifosielvan #1
Tifosielvan #2
Tifosielvan #3
Tifosielvan #4
Tifosielvan #5
Tifosielvan #6
Tifosielvan #7
Tifosielvan #8
Tifosielvan #9
Tifosielvan #10