Tifosielvan #12

Vårsäsongens näst sista Tifosielva rymmer derbyhjältar, offensiva högerbackar, mittfältsgeneraler och några ruggigt heta målskyttar.
Ni hittar samtliga här nedan!

Målvakt: Marcus Berg, IK Gauthiod (1)
Berg har fått några ströchanser i år mellan Gauthiods stolpar, men gjort det bra vid varje tillfälle och visat sig vara en bra utmanare till Nino Sahinovic. Som senast då, vid 1-0-segern mot Torslanda, då han återigen agerade tryggt och stabilt.

Försvarare: Sophia Aghem Engström, Vänersborgs IF (1)
Tuffa, riviga och offensiva Aghem Engström stod för en mycket fin insats när VIF 3-2-besegrade JK10 på bortaplan. Bonus? Att högerbacken dessutom bokfördes för ett frisparksmål.

Försvarare: Krister Andersson, Skoftebyns IF (1)
Skoftebyn hittade tillbaka till grunderna igen borta mot svåra IFK Falköping och vann med 4-0. Det flöt således på bra framåt, men även bakåt där försvarsgeneral Andersson knappt satte en fot fel under 90 minuters spel.

Försvarare: Hanna Österberg, Trollhättans FK/Halvorstorp (2)
TFK/HIS övertygade inte något enormt mot Åsebro Brålanda (2-0), men gjorde två sena mål och vann. Imponerade gjorde däremot ytterbacken Österberg, som hade ett enormt övertag på sin vänsterkant och tog sig förbi gång efter gång. Klass, som man brukar säga.

Högermittfältare: Tim Dalek, Göta BK (1)
IFK Trollhättan och Göta delade broderligt på poängen efter 2-2 i början av förra veckan. I den matchen var det gästerna som förde spelet, mycket tack vare Daleks fina passningsfötter och kreativitet framåt. Det räckte en bit då, men inte hela vägen.

Central mittfältare: Jonathan Helldén, Vänersborgs IF (1)
Kapten Helldén styrde och ställde på det centrala mittfältet i segermötet (3-0) med IFK Tidaholm. En insats som imponerade, och poäng som verkligen behövdes för VIF.

Central mittfältare: Emilia Löfström, Lödöse Nygård IK (2)
LNIK har gjort en stark derbysäsong, Emilia Löfström likaså. Hon verkade vara nästan överallt på planen när Skoftebyn besegrades med 1-0 – tack vare syrran Evelinas spektakulära mål – och var verkligen en spindel i nätet på bortalagets centrala mittfält.

Vänstermittfältare: Lisa Jensen, Wargöns IK (2)
Mot jumbon Skara ska Wargön vinna alla dagar i veckan, och det gjorde man såklart utan att förta sig. 8-0 skrevs siffrorna till – och Jensen gjorde fyra av målen, samt spelade fram till två. Imponerande värre, förstås.

Högeranfallare: Arlind Beqiri, Vänersborgs FK (1)
Det kan hända lite allt möjligt när VFK spelar, men att högstanivån är hög vet vi. Senast blev det 3-2 borta mot Stenungsund, och snabbe, finurlige Beqiri hade en av säsongens bästa dagar när han stod för två mål. Det ena var helt avgörande, med dryga kvarten kvar.

Central anfallare: Aca Selimovic, Trollhättan Syrianska (2)
Fyra poäng av sex möjliga har det blivit för Syrianska mot Sjuntorp i år, efter 3-1 nu i helgen. Selimovic fortsätter också att visa vägen för topplaget och smällde dit tre bollar nu, vilket naturligtvis är värt en rejäl applåd. Och en plats i den här elvan.

Vänsteranfallare: Albin Broberg, Melleruds IF (2)
Broberg och lekpartnern Fredrik Larsson hade en kul fredagskväll mot Trollhättans BoIS (4-0), och gjorde väl lite vad man ville framåt. Ett mål blev det för den förstnämnde, men många fantastiskt fina aktioner utöver det.

Tränare: Ivan Esho, Trollhättan Syrianska (1)
Ena dagen upp, andra ner. Det märks att mycket har hänt i Syrianska sedan ifjol, men man gör ändå en beundransvärt stark säsong och lär kriga om de två platser som ger uppflyttning ända fram till årets sista omgång. Tacka Ivan Esho för det.

Domare: Filiph Bergstedt, Trollhättan (2)
Bergstedt är en domare under rejäl utveckling, det tas steg framåt i nästan varje match, och nog kan han gå långt. I matchen mellan TFK/HIS och Åsebro Brålanda var han tydlig, snabb i sina beslut och alltid på rätt plats. Kul att se!