Tifosielvan #13

Vårsäsongens sista Tifosielva dröjde lite extra länge.
Men den som väntar på något gott… ja, och så vidare.
Sorry att ni behövde vänta – här har ni gänget som tog plats den här gången!

Målvakt: Pontus Ekelund, Halvorstorps IS (1)
Ekelund har fått en fin start i HIS och definitivt bidragit till klubbens klättring i tabellen. Senast, i sista matchen före uppehållet, blev det en 1-0-seger mot Trässberg och ”Poppe”, som han kallas, var mycket bra även då.

Försvarare: Wilma Karlsson, Vänersborgs FK (1)
Med Moa Sahlin sjuk fick Karlsson ta klivet ner som mittback i svåra seriematchen mot Hisingsbacka (2-0). Facit? Gästerna hade bara ett avslut under 90 minuter, och Wilma Karlsson utsågs dessutom mycket rättmätigt till planens bästa spelare.

Försvarare: Jennifer Rosén, Lödöse Nygård IK (3)
Jennifer Rosén och målvakten Gabriella Jonasson var de två spelare som stack ut mest när LNIK avslutade en stark vårsäsong genom att spela 0-0 mot Qviding. Mittbacken Rosén var å andra sidan lika stabil som vi är vana vid att se henne, och en spelare som knappast behövt anpassa sig till division 1-tempot utan istället hållit den nivån från start.

Försvarare: Linn Johansson, Åsebro Brålanda (1)
Ett lite småpressat ÅB löste 1-0 borta mot Bullaren i vårens sista omgång och tog därmed tre enormt viktiga poäng. För att det skulle hända krävdes det att många var bra – och så var även fallet – men 16-åriga Johansson stack ut mest med sin starka spelförståelse, fina teknik och sitt hårda jobb.

Högermittfältare: Ludvig Stefansson, Melleruds IF (1)
15-årige Stefansson är bara en i mängden av alla MIF-talanger man bör hålla reda på nuförtiden, men efter den senaste insatsen mot Holmalund (2-1) seglade han förmodligen upp som den mest intressante. Varför? Tja, ett mål och en utnämning till matchens lirare räcker minst sagt för att motivera det.

Central mittfältare: Anna Larsson, Skoftebyns IF (3)
Larsson var derbydrottning numero uno när Skoftebyn 4-2-besegrade Gauthiod på bortaplan i sista matchen före sommaruppehållet. Tre mål, som innermittfältare, och en i övrigt dominant insats gör att hennes plats är given i veckans Tifosielva.

Central mittfältare: Alfred Sundberg, Skoftebyns IF (2)
Skoftebyn tyckte att man borde ha vunnit hemma mot Gerdsken (2-2) senast, och det känns ju rimligt när ”Affe” Sundberg står för en sådär överjävlig 90-minutare som nästan bara han kan. Ni vet: han är överallt, vinner bollar, fördelar bollar och styr egentligen allt som händer i matchen. Tyvärr räckte det inte hela vägen den här gången.

Vänstermittfältare: Abdelaziz Ahmed Hussein, Vänersborgs FK (1)
Apropå att springa mycket: ingen löper väl mer än ”Lacaso”? Det hade varit intressant att ta del av den sortens statistik, för när VFK spelade 2-2 mot Lidköpings FK i förra veckan så sprang innermittfältaren tillsynes otröttligt, från första till sista minuten. Inget dåligt vapen att ha i sin arsenal!

Högeranfallare: Alva Wilson, Elmer-Fåglum/Främmestad/Nossebro (1)
Wilson behövde inte ens starta för att utses till matchens lirare mot Vedum (5-3), utan hon hon hoppade in, gjorde två mål och var direkt avgörande när tre viktiga poäng bärgades. Ingen dålig dag på jobbet för 17-åringen!

Central anfallare: Gabriel Bilan, Trollhättans FK (1)
Första matchen för året (1-1 mot Sandared) – då kom förstås även första målet för skarpskytten Bilan. Det lär bli viktigt för ett småpressat TFK att han håller igång även i höst, för med den förre FCT-anfallaren i laget blir man en lurig utmaning för alla motståndare som kvarstår.

Vänsteranfallare: Nerkez Berisa, Göta BK (1)
Vissa håller Berisa som Götas bäste spelare i år, och det låter ju såklart inte som en otänkbar analys. Laget tog i alla fall en trea via 1-0 mot Rydboholm i senaste omgången och Nerkez Berisa stod för en assist där. Den kan visa sig bli riktigt, riktigt viktig i slutändan.

Tränare: Patrik Thulin, Skoftebyns IF (1)
Coach Thulin har haft en frustrerande vår, inte minst i derbymatcherna, men fick se det släppa ordentligt i förra veckan när Gauthiod 4-2-besegrades. Om det var en taktisk seger vet jag inte – men när Thulin är i farten så kan man aldrig utesluta det i varje fall.