Tifosielvan #14

De lokala serierna har dragit igång efter sommaruppehållet – och därför gör även Tifosielvan detsamma.
Långtifrån alla lag var i spel under förra veckan, men konkurrensen var ändå hård. Och här nedan hittar ni de uttagna!

Målvakt: Gabriella Jonasson, Lödöse Nygård IK (2)
Jonasson spelade en framträdande roll när LNIK tog en poäng (0-0) mot Friscopojkarna i senaste division 1-omgången. Eller: hon var ju precis lika bra och stabil som vi har blivit vana vid att se henne.

Försvarare: Alen Kasumovic, FC Trollhättan (1)
Kasumovic kommer alltmer till sin rätt som högerspringare, och hemma mot Assyriska Turabdin (2-3) var han ofta delaktig i det offensiva spelet via kombinationer, inlägg och smarta djupledspassningar. Det var knappast hans fel att FCT förlorade den här matchen.

Försvarare: Anna Johansson, Skoftebyns IF (1)
”Brålle-Anna” bildade mittbackspar med Viktoria Hummerhielm borta mot Qviding (1-0), och tillsammans släppte de inte mycket förbi sig, särskilt inte efter pausvilan. Det lade definitivt grunden till tre viktiga poäng i den här matchen.

Försvarare: Marcus Rydberg, Melleruds IF (1)
MIF blandar och ger i årets trea, och insatsen borta mot Skoftebyn (1-1) var stark utan att vara bländande. Rydberg och kompani hade hyfsat bra kontroll på sina rörliga motståndare och visade att dalslänningarna börjar hitta den stabilitet som är tänkt att ge nytt kontrakt i höst.

Högermittfältare: David Svensson, Skoftebyns IF (1)
Svensson har vuxit in bra i Skoftebytröjan sedan ankomsten i vintras – obs: inte oväntat, han kom ju ändå uppifrån – och mot Mellerud (1-1) visade 26-åringen upp hela sitt register. Han vann bollar defensivt, iscensatte anfall och var överallt mest hela tiden, helt enkelt.

Central mittfältare: Jonatan Nilsson, IK Gauthiod (2)
”Jonis” gör en kanonsäsong för Gauthiod och fortsätter att ligga bakom mycket i anfallsväg. Ja, hemma mot IFK Tidaholm (3-0) kom egentligen allt från hans fötter: två mål och en assist, dessutom i en lite ovan roll som innermittfältare.

Central mittfältare: Rebecca Heinerås, Lödöse Nygård IK (2)
Ständigt rörliga Heinerås utsågs till matchens lirare mot Friscopojkarna (0-0), och det var inte många som kunde argumentera emot det. Hårt arbete, behärskat passningsspel och ett jätteavslut – som sånär smet in – var några av mittfältarens förtjänster i den matchen.

Vänstermittfältare: Sofia Ohlsson, IK Gauthiod (2)
Firma Ohlsson-Ahlstrand fortsätter att briljera för Gauthiod och deras dominans på mitten var en av de avgörande faktorerna när Rävåsen besegrades med 1-0 i senaste omgången. Fortsätter laget att spela på det här sättet så är division 1-kontraktet snart i hamn.

Högeranfallare: Josefin Andersson, IK Gauthiod (1)
”Fia” får också en plats i elvan, mycket tack vare hårt slit på topp och det eleganta mål som innebar 1-0 mot Rävåsen. En snurr och ett distinkt avslut var allt som behövdes – sedan satt bollen i nät.

Central anfallare: Hampus Vajizovic, Trollhättans BoIS (2)
En väl avvägd nick och en behärskad bredsida – så satte Vajizovic sina baljor när BoIS stod för en enormt imponerande vändning mot Ardala (4-2). Han börjar komma upp i en imponerande målsiffra nu, den forne mittbacken. Imponerande är bara förnamnet!

Vänsteranfallare: Josef Daoud, Vänersborgs IF (2)
Daoud fick inte inleda med en seger i VIF, men han kan ändå glädja sig åt att formen är bra och att han var involverad i det mesta i offensiv väg för de rödklädda. Ett mål blev det också mot Sävedalen (2-4), och fler kommer det att bli av den sorten framöver – lita på det.

Tränare: Glenn Johansson, Trollhättans BoIS (1)
Tja, vänder man 0-2 till 4-2 på en halvlek så räknar jag med att det var ett ”snack” – eller möjligtvis en klassisk utskällning – som låg bakom det. Johansson kan hur som helst konsten att motivera sina spelare på rätt sätt, och förhoppningsvis kan han fortsätta på samma vis under en höst som lär bjuda på sin beskärda del av utmaningar.

Tidigare Tifosielvor:
Tifosielvan #1
Tifosielvan #2
Tifosielvan #3
Tifosielvan #4
Tifosielvan #5
Tifosielvan #6
Tifosielvan #7
Tifosielvan #8
Tifosielvan #9
Tifosielvan #10
Tifosielvan #11
Tifosielvan #12
Tifosielvan #13