Tifosielvan #15

Från ettan till trean på damsidan, och från tvåan till sexan hos herrarna.
Där hittar vi de uttagna i upplaga nummer 15 av Tifosielvan!

Målvakt: Gabriella Jonasson, Lödöse Nygård IK (3)
Jonasson tar en plats för andra veckan i rad, vilket naturligtvis vittnar om ordentligt stark form. Och nog tog hon ännu ett kliv åt rätt håll borta mot Rävåsen Karlskoga (1-0), efter att LNIK sensationellt nog lämnat de värmländska skogarna med tre poäng i bagaget.

Försvarare: Adam Sävhage, Vänersborgs IF (1)
Sävhage fick pris som matchens lirare i fredagens Vänersborgsderby, och det var knappast någon som klagade på det. En solid defensiv insats kröntes ju med det 3-1-mål – på nick – som stängde matchen i slutminuterna.

Försvarare: Isaac Gadaan, IFK Trollhättan (2)
Först ett konstant hot som anfallare, sedan en stabil defensiv pjäs i mittförsvaret när IFK försvarade sitt 1-1-resultat mot Skepplanda. Jodå, Gadaan visade verkligen prov på sitt breda register i den senaste division 4-omgången.

Försvarare: Elias Al-Saidi, Trollhättans FF (1)
24-årige Al-Saidi var den kanske mest tongivande TFF-spelaren när laget tog en fin skalp – 2-0 borta mot Sollebrunn – i höstpremiären. Högerbacken var bra både framåt och bakåt, och bidrog starkt till att ”Finska” har viss tätkänning inför de avslutande omgångarna i sexan.

Högermittfältare: Johan Hermansson, Wargöns IK (1)
Wargön tog greppet om kvalplatsen i Trollhättesexan genom att 2-1-besegra Lödöse Nygård i höstens första match. För ovan nämnde Hermansson blev det dock inga mål, men däremot en rejält solid insats både defensivt och offensivt som ytterforward i lagets 4-3-3-system.

Central mittfältare: Anna Ahlstrand, IK Gauthiod (1)
Ahlstrand har möjligtvis den högsta lägstanivån inom lokalfotbollen och har efter sin comeback i våras varit oerhört bra och viktig för Gauthiod. Senaste matchen – 3-1 mot Orust – bekräftade bara det, och mittfältskuggen fick dessutom göra ett mål.

Central mittfältare: Simon Svensson, Melleruds IF (2)
Svensson har använts lite överallt på planen i år men senast mot Tidaholms GoIF (2-1) hörde han hemma på mittfältet. Ändå blev det två fullträffar för den svårstoppade dalslänningen, som bland annat slog till på slutet när MIF hade en man utvisad. Skapligt viktigt med tanke på tabelläget, dessutom.

Vänstermittfältare: Lisa Jensen, Wargöns IK (3)
Kapten Jensen kan lägga en bra fotbollsvecka till handlingarna. Två segrar, sex poäng och ett mål blev det från mittfältaren – men därtill två riktigt bra insatser.

Högeranfallare: Karl Wernebratt, Främmestads IK (1)
FIK gick över till ett 4-4-2-system i senaste omgången – 1-1 mot Gerdsken – och det passade ovane anfallaren Wernebratt, som varit formstark under höststarten. Ett mycket fint mål blev det, men också hårt jobb och flera skapade chanser åt sig och lagkompisarna utöver det.

Central anfallare: Emilia Bengtsson, Skoftebyns IF (2)
Bengtsson glider på en hög formvåg och tycks faktiskt sväva en bit över alla andra just nu. Det syntes i 2-2-mötet med Rössö, där hon imponerade stort från sin forwardsposition och bland annat spelade fram till det första målet.

Vänsteranfallare: Jacob Berg, IK Gauthiod (2)
Berg tummar aldrig på det hårda jobbet och har dessutom en förmåga att stå på rätt plats när chanserna kommer. Mot Sävedalen (3-2) gjorde han sin 14:e fullträff för säsongen, och det var ytterst elegant. Mer lär komma från områdets bäste (?) targetspelare.

Tränare: Henrik Olsson, Melleruds IF (1)
Kutym här på TVG-fotboll är att derbysegrande tränare får platsen i Tifosielvan – men visst måste det finnas utrymme för undantag? Olsson behöll ju kylan när MIF var en man mindre mot Tidaholms GoIF, och belöningen blev en sen 2-1-seger. Den sammanlagda statistiken sedan hans entré imponerar också: fyra segrar, ett kryss och en förlust på sex seriematcher.

Domare: Marcus Larsson (1)
Mötet mellan Ellenö och Frändefors (4-3) var fysiskt tufft och i vissa fall ”grisigt”, som en närvarande person uttryckte det. Men huvuddomare Larsson höll huvudet kallt och satte en nivå som han lät förbli orörd under hela matchen.

Tidigare Tifosielvor:
Tifosielvan #1
Tifosielvan #2
Tifosielvan #3
Tifosielvan #4
Tifosielvan #5
Tifosielvan #6
Tifosielvan #7
Tifosielvan #8
Tifosielvan #9
Tifosielvan #10
Tifosielvan #11
Tifosielvan #12
Tifosielvan #13
Tifosielvan #14