Tifosielvan #16

Det är dags att lansera ännu en Tifosielva.
Nummer 16 i ordningen hittar ni här nedan!

Återigen var det tufft om platserna, kanske allra främst symboliserat av det faktum att VFK-damerna inte fick någon plats – där var målvakten Jennifer Ackerly och mittbacken Wilma Karlsson närmast – samt att de lägre serierna var svagt representerade.

Herrfemman eller -sexan? Nix, inget. Inte heller något från damernas trea eller fyra, för ovanlighetens skull.

Det var helt enkelt en väldigt bra helg för våra lokala lag i toppen av seriesystemet!

Målvakt: Simon Forslund, FC Trollhättan (2)
Med två, tre avgörande räddningar såg Forslund i allra högsta grad till att FCT kunde vinna söndagsmötet med Tvååker (1-0) på Edsborg. Och nästan skönare än de tre poängen måste ju ha varit att äntligen få hålla nollan igen i seriespel. Det var ett tag sedan.

Försvarare: Wiktor Wersén, IK Gauthiod (2)
Wersén gjorde en kanonmatch när Gauthiod kryssade (2-2) mot Vänersborgs FK i senaste division 2-omgången och utsågs, helt rättmätigt, till bortalagets bäste spelare. Det ger honom också en plats här.

Försvarare: Sanna Jensen, Trollhättans FK/Halvorstorp (2)
”Härskarinna”, var ordet som tränare Håkan Sandersson valde för att beskriva Jensens insats i 4-0-segern mot topplaget Hisingsbacka. Mittbacken öppnade inte bara målskyttet, utan var helt enkelt superstabil från första till sista minuten.

Försvarare: Albin Johansson, Brålanda IF (1)
Johansson återfinns vanligtvis i mittförsvaret, men mot Högsäter (3-1) parkerade han ute till vänster och släppte knappt någon förbi sig under 90 minuters spel. Det var förstås en av orsakerna till att Brålanda kunde ta säsongens första trepoängare i division 4.

Högermittfältare: Moe Abdu, Vänersborgs FK (1)
Rörlige Abdu drog visserligen på sig ett gult kort mot Gauthiod – inte det första i karriären, om man säger så – men han var också väldigt, väldigt bra mot sin förra klubb. Och grädden på moset var förstås assisten fram till Andelo Vekics 2-2-mål på tilläggstid.

Central mittfältare: Victor Käkelä, Göta BK (2)
Käkelä har vuxit ut till att bli en riktig fältherre i ett formstarkt Göta, som har fem raka utan förlust. Senast mot Kronäng (3-0) var tränarsonens bollvinnande en av anledningarna till att hemmalaget återigen kunde segerfira efter slutsignalen.

Central mittfältare: Alfred Sundberg, Skoftebyns IF (3)
Sundberg fortsätter att vara en stark ledargestalt i ett kvaljagande Skoftebyn, som fick 0-0 mot toppkonkurrenten Holmalund senast. Hur ”Affe” var? Tja, lika hårt arbetande och passningssäker som vi är vana vid att se honom.

Vänstermittfältare: David Arkemar, Trollhättans BoIS (1)
Arkemar får platsen av två anledningar: de båda målen i slutskedet av mötet med Ödsmål (3-1). I ett läge när matchen stod och vägde slog nämligen inhopparen till med två distinkta avslut, som mycket väl kan vara guld värda för BoIS när den här säsongen summeras.

Högeranfallare: Lisa Johansson, IK Gauthiod (2)
6-1 mot Hertzöga var en planenlig och stark seger av Gauthiod, som smyger med i toppen som ny tabellfemma. Och för anfallaren Johansson var det också en perfekt dag på jobbet: hon skapade mycket åt sina lagkamrater, och stod för ett mål precis före pausvilan samt ett direkt efter.

Central anfallare: Jessica Backman, Skoftebyns IF (1)
Mot Friscopojkarna (3-0) gjorde Backman sin första start för året, och man får väl säga att det var ett lyckat val av tränare Thulin. Varför? Jo, anfallaren stod för en fin insats, som innehöll såväl ett vackert mål som en fixad straffspark.

Vänsteranfallare: Josef Daoud, Vänersborgs IF (3)
Sommarvärvningen av Daoud kändes redan på förhand som ett genidrag, och hittills har inget tytt på motsatsen. Borta mot Åmål (2-0) gjorde han ett mål och spelade fram till ett annat, vilket innebär att VIF äntligen kravlat sig över det nedre kvalstrecket i tvåan.

Tränare: Ronny Fredriksson, Brålanda IF (1)
Det har varit en tung säsong för Fredriksson och Brålanda, men man får glädjas åt det lilla och därför är säkert humöret på topp efter 3-1-segern mot Högsäter. Förhoppningsvis kan den matchen ge ny energi och generera en avslutning där BIF åtminstone får de andra bottenlagen att svettas en aning.

Domare: Tobias Haane, Skövde (1)
Haane hade hand om division 3-mötet mellan Skoftebyn och Holmalund (0-0), och lyckades behålla kontrollen över matchen trots att det smällde både här och där. En stark insats, helt enkelt, i en batalj där mycket stod på spel.