Tifosielvan #17

Derbyvinnare, fyramålsskyttar och en kroat i storform.
Det är några av ingredienserna i veckans Tifosielva.

Och som vanligt är det bara insatser i seriespel som premieras. Här har ni det uttagna laget:

Målvakt: Hilma Lundqvist, IK Gauthiod (2)
Fyra raka segrar har det blivit för Gauthiod, som är på jakt efter en slutlig topp tre-placering i division 1. Borta mot just tabelltrean Göteborgs DFF (1-0) stod man återigen för en suverän insats, och målvakten Lundqvist hade stor del i det via flertalet prickfria aktioner.

Försvarare: Igor Ribic, Vänersborgs FK (1)
Ribic var ”flawless” – som en person uttryckte det – när VFK tog en enormt imponerande 1-0-seger borta mot serieledande Örebro Syrianska i helgen. Kroaten borde vara intressant för klubbar högre upp i seriesystemet till nästa säsong, om han blir kvar i Sverige.

Försvarare: Sanna Jensen, Trollhättans FK/Halvorstorp (3)
Jensen surfar på en formvåg som heter duga. Hemma mot Bullaren (2-1) var hon återigen den som styrde och städade upp i kombinationslagets försvar. Snacka om nyckelspelare!

Försvarare: Hani Shurrab, Vänersborgs IF (1)
Shurrab var ett smart förvärv av VIF i vintras. 19-åringen kan spela lite varstans, och gör det oftast väldigt bra. Mot Nordvärmland (1-1) var han exempelvis högerback och planbäst i hemmalaget.

Högermittfältare: Niklas Fredriksson, Sjuntorps IF (2)
Fredriksson jobbade hårt men visade framförallt prov på fina passningsfötter och beslut när Sjuntorp tog en ovärderlig 1-0-seger mot Vara i femmans toppmöte. En av seriens bästa mittfältare, utan tvekan.

Central mittfältare: Ellen Bråberg, Vänersborgs IF (2)
Bråberg utsågs till derbydrottning när VIF 2-1-besegrade Wargön i lördags. Hon gjorde ett mål, stod för ett hårt jobb och fick pris som matchens lirare när de rödklädda visade vilka som division 3-regerar i området.

Central mittfältare: Amanda Aronsson, Vänersborgs FK (2)
Fyra poäng, sju gjorda mål och ett insläppt blev VFK:s facit under den senaste helgen. Många spelare gjorde det bra i dessa matcher, och Aronsson var en av dem. 15-åringen briljerade framförallt mot Åsebro Brålanda (6-0) och visade tydligt att hon går en väldigt intressant fotbollsframtid tillmötes.

Vänstermittfältare: Alfred Sundberg, Skoftebyns IF (4)
Sundberg måste ha imponerat stort på publiken under söndagens derby på Torsbovallen, där Skoftebyn vann med 2-0. Han var återigen briljant, både med och utan boll, och vann nästan på egen hand slaget på det centrala mittfältet.

Högeranfallare: Jacob Berg, IK Gauthiod (3)
Berg fortsätter att vara i fint slag, och de två målen mot Åmål (4-2) innebär att han nu är uppe i 17 totalt – vilket gör honom till delad skytteligaledare! Det är oerhört imponerande, förstås.

Central anfallare: Albin Broberg, Melleruds IF (3)
Tifosielvans mest givna namn denna vecka hittar vi i Dalsland, där Albin Broberg gjorde fyra mål mot Främmestad (4-1) – två före pausvilan och två efter. Nu är han uppe i 15 fullträffar totalt, på 16 omgångar. Kan det snittet hålla i sig borde nog MIF klara nytt kontrakt i den mellersta trean.

Vänsteranfallare: Isak Larsson, Wargöns IK (1)
Isak Larsson spelade forward i WIK:s 4-4-2:a mot Stora Mellby, som fram till i lördags hade vunnit varenda match i Trollhättesexan. Nu gick man dock på pumpen: Wargön vann med 2-0 och Larsson satte ofta, på egen hand, motståndarnas backlinje i arbete. En assist blev det också för den långe anfallaren.

Tränare: Gzim Sylaj, Vänersborgs FK (2)
Det fanns derbyvinnare som också förtjänade den här utmärkelsen, men det går inte att komma ifrån att förra veckans mest imponerande bedrift var den som VFK stod för i Örebro. Där blev det 2-1 mot serieledaren – Syrianskas andra förlust på hemmaplan i år! Sylaj vet uppenbarligen hur man motiverar sina mannar, trots positionen i tabellens ingenmansland.

Domare: Kristopher Skoogh, Uddevalla (1)
Tösse och Frändefors drabbade samman i söndags och den stora behållningen kan faktiskt ha varit Skooghs enormt fina insats som domare. Med sina kloka beslut och sin fina spelardialog såg han till att ingen kunde skylla slutresultatet, 1-1, på honom.

Tidigare Tifosielvor:
Tifosielvan #1
Tifosielvan #2
Tifosielvan #3
Tifosielvan #4
Tifosielvan #5
Tifosielvan #6
Tifosielvan #7
Tifosielvan #8
Tifosielvan #9
Tifosielvan #10
Tifosielvan #11
Tifosielvan #12
Tifosielvan #13
Tifosielvan #14
Tifosielvan #15
Tifosielvan #16