Tifosielvan #18

Vita tröjor verkar vara den gemensamma nämnaren för många av spelarna i veckans Tifosielva, som bland annat rymmer en 14-årig anfallstalang, en 15-årig derbykung och en mittback som bevisligen vet hur man skjuter frisparkar.

Målvakt: Besarion Kodalaev, Vänersborgs IF (1)
”Big Beso” var en jätte när VIF lyckades få med sig en 2-1-seger borta mot Lidköpings FK i den senaste division 2-omgången. Att ha en trygg sista utpost av den sorten kan resultera i många viktiga poäng under slutspurten för vänersborgarna, som bör ha goda chanser att säkra nytt kontrakt.

Försvarare: Jonatan Bahnemann, Främmestads IK (1)
Högerbacken Bahnemann var FIK:s mest framträdande spelare i 2-0-segern mot Ardala och stod för ett solitt jobb under 90 minuter, såväl defensivt som offensivt. Därmed bidrog han starkt till lagets första hållna nolla sedan… ja, den 27 april faktiskt.

Försvarare: Erik Forsblad, IK Gauthiod (1)
Forsblad har gjort en stark säsong lite i skymundan sådär – det är ofta de offensiva spelarna som hamnar i fokus när man talar om Gauthiod – men fick å andra sidan chansen att visa framfötterna på den ”andra” planhalvan mot Nordvärmland (4-0). Ett frisparksmål från 30 meter, en hållen nolla och allmänt stabilt spel – då är det klart att han ska bli uttagen här!

Försvarare: Magnus Grönvall, Sjuntorps IF (1)
Sjuntorp stormar fram mot seriesegern i femman och hemma mot TIF (4-0) var allt som vanligt: spelande tränaren Alexander Karlström leverade på topp, man vann striden på innermittfältet och bakåt höll superstabile Grönvall tätt. Rätt och slätt.

Högermittfältare: Noah Nilsson, Trollhättans FK (1)
15-årige Nilsson utsågs till matchens lirare när TFK derbybesegrade IFK (3-1) i lördags. Det var viktiga poäng i ett utsatt läge, men pressen märktes inte på den tekniske mittfältaren, som öppnade målskyttet och var väldigt smart och svårfångad under hela matchen.

Central mittfältare: Desirée Saad, Skoftebyns IF (2)
Saad spelade i en nummer tio-roll – jag själv ser det som ett mellanting mellan mittfält och anfall – mot Orust (3-1) och höll ihop lagdelarna på ett fantastiskt bra sätt. Ett mål och en assist är ett fint bevis på det.

Central mittfältare: Mats Johansson, Edet FK (1)
Nä, det blev inga mål för evigt unge Johansson mot Trollhättan Syrianska (5-1), men däremot en kopiös arbetsinsats på det centrala mittfältet, där han dominerade totalt. Hatten av, helt enkelt.

Vänstermittfältare: Johannes Tisell Norén, Åsebro IF (1)
Kan man bli utvisad och ändå komma med i Tifosielvan? Ja, tydligen. Tisell Norén stod ju för en strålande insats när Åsebro 3-2-besegrade Håfreströms andralag, trots att han blev utvisad på tilläggstid.

Högeranfallare: Tim Klaar, Skoftebyns IF (1)
Klaar är den typen av spelare som sällan gör något väsen av sig, och vars främsta styrka kanske är att han gör sina lagkompisar bättre. Men borta mot Ödsmål (5-2) var det ändå han som intog huvudrollen, mycket tack vare två påpassliga och ytterst viktiga mål.

Central anfallare: Selin Alfredsson, Trollhättans FK/Halvorstorp (1)
Den 14-åriga anfallaren debuterade mot Herrestad, spelade 90 minuter och gjorde två mål samt en assist. Men inte nog med det: Selin Alfredsson var också bäst på planen från sin forwardsposition. Snacka om genombrott!

Vänsteranfallare: Andelo Vekic, Vänersborgs FK (2)
Vekic fortsätter att vara den riktigt stora organisatören bakom VFK:s – särskilt på senare tid – mycket framgångsrika offensiv. Senast blev det 4-0 mot ett formstarkt och uppflyttningskandiderande Grebbestad, och Vekic stod för det första målet samt en mycket imponerande insats överlag.

Tränare: Marcus Tersing & Christer Larsson, Trollhättans FK (1)
Det har inte gått TFK:s väg i år i herrfyran, men hoppet om förlängt kontrakt lever än och det beror i stor utsträckning på lördagens derbyseger (3-1) mot IFK Trollhättan. Firma Tersing-Larsson gjorde bland annat ett par smarta byten i andra halvlek som visade sig vara avgörande.

Domare: Andreas Ekholm, Trollhättan (1)
Nä, jag höll inte med om alla hans beslut i matchen mellan IFK Trollhättan och Trollhättans FK, men Ekholm är ändå en väldigt skicklig matchledare som vet hur man pratar med spelare och ändå behåller auktoritet. Han borde döma oftare bara…

Tidigare Tifosielvor:
Tifosielvan #1
Tifosielvan #2
Tifosielvan #3
Tifosielvan #4
Tifosielvan #5
Tifosielvan #6
Tifosielvan #7
Tifosielvan #8
Tifosielvan #9
Tifosielvan #10
Tifosielvan #11
Tifosielvan #12
Tifosielvan #13
Tifosielvan #14
Tifosielvan #15
Tifosielvan #16
Tifosielvan #17