Tifosielvan #19

Det dröjde länge innan några av lokalfotbollens främsta affischnamn tog sig in i Tifosielvan – men nu är deras medverkan ett faktum.
Ni hittar hela laget här nedan!

Målvakt: Ali Hasan, Vänersborgs FK (1)
Ett insläppt mål på tre matcher – dessutom mot nästan enbart kvalificerat motstånd – talar naturligtvis sitt tydliga språk i VFK:s fall. Nu senast mot Torslanda (2-0) var flera defensiva pjäser återigen väldigt bra, och inte minst då målvakten Hasan som agerade säkert och därtill stod för några svettiga räddningar.

Försvarare: Fabian Falkstrand Ransjö, Vänersborgs IF (2)
18-årige Falkstrand Ransjö höll sig påpassligt framme och tryckte dit segermålet (1-0) i lördagens hemmamatch mot tabelltvåan Stenungsund. Han bokfördes också för en mycket imponerande insats överlag som mittback i VIF:s enormt unga försvarslinje.

Försvarare: Krister Andersson, Skoftebyns IF (2)
Skoftebyn tog en relativt komfortabel 3-0-seger hemma mot Tidaholms GoIF i senaste omgången och fortsätter att jaga en kvalplats till tvåan. För kapten Andersson var det samtidigt en ”vanlig” dag på jobbet: han dominerade på sin planhalva, läste sönder många av bortalagets anfall och gjorde dessutom ett väldigt elegant nickmål på hörna.

Försvarare: Sandra Skarin, Åsebro Brålanda (1)
Det dalsländska gänget fick med sig en meriterande poäng (1-1) mot Hisingsbacka, kanske framförallt för att försvarsarbetet över hela planen var nästan prickfritt. Och allra mest briljerade mittbacken Skarin, som agerade sista livlina vid flera tillfällen och dessutom styrde sina lagkamrater på ett imponerande sätt.

Högermittfältare: Alexander Adolfsson, Trollhättans FK (1)
I kategorin ”betydelsefulla spelare för sitt lag” är Adolfsson naturligtvis en av de främsta i området. Han syns inte alltid mest, men varje arbetsinsats är kopiös och så var även den senast mot Rydboholm (4-2). TFK-kaptenen vann bollar mest hela tiden och stod dessutom för det mycket eleganta 2-0-målet i början av andra halvlek.

Central mittfältare: Jonas Emanuelsson, IK Gauthiod (1)
Har ni sett Emanuelssons mål än? Det är definitivt en toppkandidat i Veckans mål, som publiceras om någon dag eller två. Den skicklige mittfältaren stod dessutom för framspelningen till Gauthiods 2-0-balja mot Lidköpings FK, i en match som bittert nog slutade 2-2.

Central mittfältare: Stina Högemark, IK Gauthiod (1)
Mittfältaren Högemark tog sig an rollen som matchhjälte i Gauthiods bortamatch mot Skövde KIK. Hon stod först för 1-1-kvitteringen i den första halvleken – men var framförallt den som nickade in det avgörande 3-2-målet i matchens slutminut. Det krävs gott om starka nerver och sinnesnärvaro för det.

Vänstermittfältare: Rickard Fritsch, Främmestads IK (1)
FIK hade fyra olika målskyttar i proppen-ur-mötet med Holmalund (5-0), men Fritsch var inte en av dem. Ändå var han kanske den mest framträdande spelaren av samtliga, med hårt jobb såväl defensivt som offensivt på sin högerkant. Slå upp uttrycket ”konstant hot” i ordboken och du får upp 22-åringens nuna!

Högeranfallare: Alexander Mellqvist, Edet FK (1)
Mellqvist spelade mittback i Ljungskile, men i Edet är han forward och det kan man förstå efter den senaste utskåpningen (9-0!) av Halvorstorp. Tre mål blev det och man fick en känsla av att 33-åringen var överallt i offensiven. Så måste i varje fall HIS:arna ha upplevt det.

Central anfallare: Julia Jonasson, Trollhättans FK/Halvorstorp (2)
Alla Jonassons tre fullträffar i seriefinalen mot Vallen (4-1) bar en äkta måltjuvs signum. Ettan var ett friläge, tvåan likaså, och trean en retur. I de lägena var Julia Jonasson klinisk – trots matchens betydelse – och gav därmed sitt TFK/HIS ett ypperligt utgångsläge inför de fyra omgångar som återstår i division 2.

Vänsteranfallare: Gabriella Gucci, Vänersborgs FK (1)
Med sin styrka och fina teknik satte Gucci en hel fyrbackslinje i gungning när VFK 3-0-besegrade Zenith på bortamark. Två mål blev det dessutom för den talangfulla 16-åringen.

Tränare: Håkan Sandersson, Trollhättans FK/Halvorstorp (2)
Självklart ska coach Sandersson få massor av beröm för kombinationsgängets säsong i sin helhet och förmåga att vara som bäst när det gäller som mest. Mot Vallen (4-1) var det egentligen aldrig något snack om saken, utan ett tekniskt överlägset och mer motiverat TFK/HIS körde över den nya tabelltvåan. Hatten av, Håkan, hatten av.

Domare: Ibrahim Tucakovic, Trollhättan (1)
Det var, trots siffrorna (9-0), ingen enkel match att döma mellan Edet och Halvorstorp, men Tucakovic höll en jämn och stabil nivå över 90 minuter och försökte som vanligt inte stå i spelets centrum, utan lät det istället flyta på av sig självt.

Tidigare Tifosielvor:
Tifosielvan #1
Tifosielvan #2
Tifosielvan #3
Tifosielvan #4
Tifosielvan #5
Tifosielvan #6
Tifosielvan #7
Tifosielvan #8
Tifosielvan #9
Tifosielvan #10
Tifosielvan #11
Tifosielvan #12
Tifosielvan #13
Tifosielvan #14
Tifosielvan #15
Tifosielvan #16
Tifosielvan #17
Tifosielvan #18