Tifosielvan #2

Fler klubbar har gjort entré i seriespelet – och därmed är också fler lag representerade i denna veckas Tifosielva.

Ja, konkurrensen var faktiskt enormt hård. Strax utanför laget finner vi exempelvis spelare som FC Trollhättans Ronnie Mleczkovicz, Sjuntorps Oskar Josefsson, Wargöns femmålsskytt (!) Lisa Jensen och ett par till.

Men de får ju nya chanser att ta plats här, redan nästa vecka.

Och motiveringarna till uttagningarna hittar ni förstås här nedan:

Målvakt: Alexander Karlsson, Melleruds IF (1)
Det fanns viss oro i MIF-lägret när förstemålvakten Andreas Grimheden gick sönder precis före seriepremiären. Nu är den känslan borta, efter att 17-årige Karlsson återigen hållit hög klass i derbymatchen mot Trollhättans BoIS (1-1). Det här är verkligen en spelare med framtiden för sig.

Försvarare: Sabrija Jasarevic, Trollhättan Syrianska (1)
Syrianska var nederlagstippat inför premiären mot Sjuntorp (1-1), men man spelade taktiskt smart och hade dessutom ett nästintill felfritt mittbackspar i nye Jasarevic och Alexander Tönnäng. Det räddade nog bortalaget i den här matchen.

Försvarare: Erik Leinonen, Göta BK (1)
Leinonen krönte en strålande försvarsinsats mot IFK Trollhättan med att dessutom göra det avgörande 1-0-målet i den andra halvleken. Snacka om matchvinnartyp!

Försvarare: Anna Johansson, Skoftebyns IF (1)
”Brålle”-Anna fick se sitt Skoftebyn tappa tre poäng på slutet mot Lödöse Nygård (2-2), men det var svårt att skylla henne för det. Insatsen präglades ju av fin bollbehandling på ett svårspelat underlag och ett ytterst följsamt försvarsspel.

Högermittfältare: Simon Karlsson, Främmestads IK (1)
Två målgivande framspelningar bokfördes vänsteryttern Karlsson för när Främmestad tog sin första division 3-seger för året, via 2-1 borta mot Ödsmål. En tongivande spelare där och då, med andra ord.

Central mittfältare: Robin Iglicar, Trollhättans BoIS (1)
Iglicar kommer att vara en spelare som utmärker sig under den här division 3-säsongen, och det visade han inte minst i prestigemötet med Mellerud (1-1). Utöver en finfin insats stod han ju bland annat för assisten till William Bohlins nickmål.

Central mittfältare: Miljan Nacic, Skoftebyns IF (1)
Nacic har snabbt vuxit sig in i ett nytt lag, en högre division och ett snabbare tempo. I Skoftebyn är han en spelmotor som måste fungera för att övriga ska göra det – och så var verkligen fallet i 4-1-segern mot Falköping.

Vänstermittfältare: Sajra Fejzic, Vänersborgs FK (1)
Fejzic stack verkligen ut i 2-2-mötet med Hisingsbacka och rev upp stora hål i försvaret med sina smarta och snabba löpningar. Det är verkligen kul att hon lyckats ta sig tillbaka så bra – och så snabbt – efter fjolårets mardrömsskada.

Högeranfallare: Matilda Johansson, Lödöse Nygård IK (1)
När LNIK behövde det som mest så klev ”Morriz” fram. På egen hand – ja, inte riktigt då – tog hon hemmalaget tillbaka in i matchen, och på tilläggstid kom även hennes och Lödöse Nygårds andra mål, vilket betydde 2-2. Klass, kallas det.

Central anfallare: Jacob Berg, IK Gauthiod (1)
Berg kommer att bli viktig för Gauthiods spel i år och i mötet med IFK Tidaholm visade han verkligen sin skyhöga kapacitet genom att göra tre mål och ligga bakom ytterligare någon fullträff i 5-1-segern.

Vänsteranfallare: Albrim Demalijaj, Vänersborgs FK (1)
Efter en småsvag säsongsstart behövde VFK verkligen en bra insats – och poäng – borta mot Vårgårda i division 2. Det löste Demalijaj med sina tre mål i den superstarka 3-1-segern på bortaplan.

Tränare: Gzim Sylaj, Vänersborgs FK (1)
Gudarna ska veta att det inte gått VFK:s väg såhär i början av säsongen, och jag vill inte ens tänka på hur situationen hade varit vid en förlust borta mot Vårgårda i helgen. Men det behöver vi inte spekulera om: Sylaj motiverade ju sina mannar på bästa sätt och tog en trepoängare som betydde mer än… ja, ”bara” tre poäng.

Domare: Nicklas Göthberg, Trollhättan (1)
Göthberg dömde division 4-premiären mellan Skepplanda och Trollhättans FK på ett utmärkt sätt, trots stundtals heta känslor och en plan som verkligen bäddade för duellspel. Med sitt lugn och sin fina dialog undveks onödiga situationer. Bra jobbat!

Tidigare elvor:
Tifosielvan #1