Tifosielvan #20

Säsongen börjar gå mot sitt slut, och det är inte många upplagor kvar av Tifosielvan heller.
Vill du få en plats gäller det alltså att prestera väldigt snart – precis som gänget här nedan har gjort!

Målvakt: Anton Zakariasson, Trollhättans IF (1)
TIF tog ett stort kliv närmare nytt kontrakt på lördagen genom att besegra undertecknads moderklubb, Arentorp Helås, med 2-1. Det borde förvisso vara brottsligt – men jag sväljer stoltheten och applåderar istället Zakariasson, som stod för flera räddningar som var helt avgörande för matchens utgång.

Försvarare: Jennifer Thiel, Lödöse Nygård LNIK (1)
LNIK säkrade i helgen kontraktet efter en svängig 2-2-match mot Skövde KIK där det mest hann hända. Vinden spelade också lagen ett spratt och det krävdes hårt jobb från Thiel och hennes försvarskompisar för att freda det egna målet, och man gjorde det på ett ypperligt sätt – särskilt med tanke på att Skövde var en kvinna mer under sista tjugo.

Försvarare: Tim Skogsberg, Skoftebyns IF (1)
Skogsberg var inte given i startelvan direkt vid ankomsten till Nysätra, men han har faktiskt lyckats göra sig ovärderlig efter en rad fina insatser. Den senaste kom i mötet med seriesegraren Ahlafors (0-0), där mittbacken höll bra koll på motståndarlagets luriga anfallare och varje gång lyckades få fram en fot i precis rätt sekund.

Försvarare: Patrik Johansson, Frändefors IF (1)
Frändefors hade kommit nära mot topplag i två raka omgångar – nu nådde man hela vägen fram mot Åsebro (2-1). Visst, en applåd även till Alex Berg-Martinelle som gjorde målen, men den stora suveränen denna dag var faktiskt Johansson som visade prov på heroiskt försvarsarbete över 90 minuter.

Högermittfältare: Ebba Hallberg, Trollhättans FK/Halvorstorp (1)
Skadeproblem har gäckat den 16-åriga yttern i år, men nu är Ebba Hallberg hel och frisk och har en formkurva som bara pekar uppåt. Mot Ytterby (5-2) var hon ett konstant hot framåt, men slet också hårt på egen planhalva och var definitivt en spelare som stack ut i mägnden.

Central mittfältare: Amanda Aronsson, Vänersborgs FK (3)
15-åriga Aronsson var numret större än alla spelare på planen vid VFK:s 4-1-seger mot Bullaren, trots att hon inte gjorde några poäng själv. Nä, det som stack ut var det felfria positionsspelet, de offensiva genombrotten och de konstant smarta besluten med boll.

Central mittfältare: Nils Berner, Vänersborgs IF (1)
Berner har stått för en majestätisk höst hittills och var också tungan på vågen för ett defensivt skickligt VIF mot IFK Uddevalla (1-0). Målet gjorde han på huvudet och det betydde sannolikt att det blir fortsatt division 2-spel även nästa säsong. Tacka, bland andra, ”Nisse” för det!

Vänstermittfältare: Rickard Fritsch, Främmestads IK (2)
Bäst i FIK i superviktiga streckmötet med BoIS (5-3)? Ja, det var inte enkelt att säga i en, rent händelsemässigt, småkaotisk match. Men Fritsch fick priset av arrangören och man kan förstå varför: det hårda jobbet, de eleganta insticken och uppoffrande löpningarna var en fröjd att studera från nära håll.

Högeranfallare: Emil Svensson, IK Gauthiod (2)
Två mål mot laget som är ”sämst i serien”, för att använda Svenssons egna ord, är kanske ingen superbedrift. Eller? Oavsett får man väl se det som att den väldigt begåvade anfallaren var den stora skillnaden när ett lite oinspirerat Gauthiod slog Vårgårda med 2-1.

Central anfallare: Gabriel Bilan, Trollhättans FK (2)
Ska vi komma överens om att det blev 2,5 mål för Bilan mot Limmared (3-2)? Ett med pannan, ett med foten – och ett sista där han stressade en försvarare att nicka i eget nät. Ja, det är ingen slump att TFK fortsätter att plocka poäng nu på slutet av säsongen när även Gabriel Bilan hittat formen. Lita på det.

Vänsteranfallare: Kristoffer Back, Halvorstorps IS (1)
Evigt unge Back dubblade sin målskörd för året genom att stå för lokalfotbollens snabbaste hattrick… ja, någonsin? Tre fullträffar på sex minuter satte han i varje fall mot Trollhättan Syrianska (4-1) och kan väl vara ganska stolt över det, eller hur?

Tränare: Markus Hofling, Främmestads IK (2)
Främmestad har så mycket potential – det kan vi nog alla vara överens om – och mot Trollhättans BoIS (5-3) tycker jag ändå att man fick ut mycket av det, i synnerhet på offensiv planhalva. Spelarna kändes förberedda, de gillade läget, och nog lär Hofling ha ett finger med i spelet där. Hur långt det räcker i slutändan återstår dock att se.

Domare: Tobias Haane, Skövde (1)
Mycket på spel, åtta mål, en massa märkliga situationer… Man kan tänka sig att det blir mycket tjafs och problem i ett möte som det mellan Främmestad och Trollhättans BoIS, men Haane visade prov på fin känsla och verkade utan att synas särskilt mycket. Bravo!

Tidigare Tifosielvor:
Tifosielvan #1
Tifosielvan #2
Tifosielvan #3
Tifosielvan #4
Tifosielvan #5
Tifosielvan #6
Tifosielvan #7
Tifosielvan #8
Tifosielvan #9
Tifosielvan #10
Tifosielvan #11
Tifosielvan #12
Tifosielvan #13
Tifosielvan #14
Tifosielvan #15
Tifosielvan #16
Tifosielvan #17
Tifosielvan #18
Tifosielvan #19