Tifosielvan #22

De starka och viktiga insatserna avlöste varandra under den senaste lokala fotbollsveckan.
Här hittar ni några av dem som stack ut lite extra!

Målvakt: Fredric Johansson, Melleruds IF (1)
Underprestationerna har avlöst varandra för MIF på sistone, och förhoppningsvis är det slut på det nu när man går in i division 3-kvalet. En som i varje fall visat storform är målvakten ”Slägga”, som stod för flera suveräna räddningar senast mot Ardala (0-0).

Försvarare: Andreas Jansson, Åsebro IF (1)
Kvalplatsen till fyran är säkrad för Åsebro efter en mycket imponerande 4-0-seger över tabelltvåan Mellerud U (som ju inte får gå upp). Flera spelare stack ut då och en var mittbacken Jansson som höll rent bakåt tack vare både sin snabbhet och tuffhet.

Försvarare: Viktoria Hummerhielm, Skoftebyns IF (1)
Skoftebyn avslutade storstilat genom att 2-0-besegra redan nedflyttningsklara Skövde KIK på Nysätra. Tacka en stark centrallinje för det: Hummerhielm höll rent i mittförsvaret, Annika Möller sprang mil på mittfältet och i målet gjorde Sara Jenkins (tidigare Olofsson) en mycket bra match.

Försvarare: Sean Conaboy, FC Trollhättan (2)
Pålitlige gamle Conaboy… ja, han är någon att hålla hårt i när det blåser, som i första halvlek mot Åtvidaberg (2-0). Nu blev det en ren försvarsroll och där gjorde han det bra: lugn och trygg med boll, alltid på rätt sida när motståndarna attackerade.

Högermittfältare: Alexander Adolfsson, Trollhättans FK (2)
Adolfsson var tamejfan överallt när TFK säkrade division 4-kontraktet borta mot Kronäng (2-1) på söndagen. Han tvingades täcka stora ytor på konstgräset men vann ändå ofta boll och låg bakom många av de anfall som sedan blev farliga.

Central mittfältare: Albin Larsson, Främmestads IK (2)
25-årige Larsson är, liksom Conaboy här ovan, en spelare som väldigt sällan gör dåliga matcher. Och även när det betyder som allra mest så spelar han lika klokt, lika behärskat som annars. Det var en av anledningarna till att Främmestad löste kontraktet i slutändan, nu senast via en 1-0-seger mot Tidaholms GoIF.

Central mittfältare: Hannah Skoglund, Trollhättans FK/Halvorstorp (2)
Skoglund slog till i slutminuten och blev matchhjälte för den redan klara seriesegraren TFK/HIS mot Åsebro Brålanda (2-1). Hon stod också i övrigt för en stark insats i ett lag som kan lite bättre än man visade i helgen.

Vänstermittfältare: Lukas Hjelm, Halvorstorps IS (1)
Jag har hört från flera håll nu att Hjelm var överjävligt bra när Halvorstorp skrällde mot serieledaren Sjuntorp (2-0) i förra omgången. Den offensive mittfältaren gjorde ett fint mål, raderade ut motståndarnas nyckelspelare Niklas Fredriksson och byggde vidare på den fenomenalt fina form som han uppvisat på sistone.

Högeranfallare: Engjell Ramadani, Skoftebyns IF (3)
Ramadani drog sitt strå till stacken i kvalkampen och gjorde tre mål borta mot Alingsås IF (4-1). Det räckte inte hela vägen, men anfallaren ska vara stolt över sin säsong och utvecklingskurva som pekar rakt uppåt.

Central anfallare: Felicia Brander Jörkander, EFFK/FIK/NIF (1)
16-åriga Brander Jörkander prickade dit tre bollar när kombinationsgänget avslutade säsongen på bästa sätt: med en 12-1-seger mot Östadkulle. Det ger också hopp om en fin framtid för både föreningen och den här anfallstalangen.

Vänsteranfallare: Alex Berg Martinelle, Frändefors IF (1)
Berg Martinelle har varit den stora offensiva kraften för Frändefors i höst och gjort det bra flera gånger om. Senast mot Bäckefors (4-3) blev det exempelvis två mål för den svårfångade yttern.

Tränare: Andreas Wingård, Skoftebyns IF (3)
Det blev inte den avslutning på säsongen som Wingård och Skoftebyn hade hoppats, men man gjorde åtminstone det man skulle och slog Alingsås IF med 4-1. Det satte punkt för ett ändå fint fotbollsår, där en ung och intressant trupp presterat betydligt bättre än åtminstone jag hade förväntat mig.

Tidigare Tifosielvor:
Tifosielvan #1
Tifosielvan #2
Tifosielvan #3
Tifosielvan #4
Tifosielvan #5
Tifosielvan #6
Tifosielvan #7
Tifosielvan #8
Tifosielvan #9
Tifosielvan #10
Tifosielvan #11
Tifosielvan #12
Tifosielvan #13
Tifosielvan #14
Tifosielvan #15
Tifosielvan #16
Tifosielvan #17
Tifosielvan #18
Tifosielvan #19
Tifosielvan #20
Tifosielvan #21