Tifosielvan #23

Årets sista Tifosielva?
Ja, jo, nu är vi nog där.
Och här hittar ni gänget som tog plats i det prestigefyllda laget!

Målvakt: Ali Hasan, Vänersborgs FK (2)
Hasan spikade igen fullständigt – nåja, en boll fick han hämta i de egna nätmaskorna – när VFK hemmaslog Åmål med 3-1. Det blev kanske lite svettigare än väntat för både honom och de vitklädda, men man löste det och fick dessutom ett kvitto på att Hasan bara blivit bättre och bättre ju längre säsongen lidit.

Försvarare: Ken Wetterlund, Sjuntorps IF (1)
Pålitlige Wetterlund var lugn som en filbunke när det skulle avgöras i femmans toppstrid. Högerback gjorde en rejält gedigen insats mot Nossebro (3-1) och visade att både han och lagkompisarna definitivt kan hävda sig i division 4 nästa år.

Försvarare: Markus Sloberg, Trollhättans IF (1)
Tränare Visar Gerbeshi har beskrivit Markus Sloberg som ”en kobra”, för att han fångar upp sina motståndare/byten med snabbhet, stark vilja och elegans. Nu senast i derbyt mot Trollhättan Syrianska (4-1), där Sloberg även var bäst på planen.

Försvarare: Eric Linde, Lödöse Nygård IK (1)
Linde behöll lugnet trots ett tidigt 0-2-underläge mot Sollebrunn, i en match som hade kunnat bli avgörande för LNIK:s del. Det blev den ju inte, men laget stod ändå för en imponerande vändning till 3-2, där just Eric Linde utmärkte sig mest av alla.

Högermittfältare: Elias Blom, Halvorstorps IS (1)
En fjärdeplats blev det för HIS i årets femma, och mest glädjande av allt är nog nästan att Elias Blom är tillbaka efter sina skadebekymmer och har levererat flera fina prestationer för laget. Som mot Vedum, där det blev en 3-1-seger i sista omgången.

Central mittfältare: Amanda Aronsson, Vänersborgs FK (4)
Bäst på planen – utsedd av motståndarlagets tränare, som dessutom har henne som prioriterad värvning inför nästa säsong. Jodå, det är en del att ta in för 15-åriga Aronsson, som var kraftfull, bestämd och mycket bra när hennes VFK förlorade med 1-2 mot seriesegraren TFK/HIS senast.

Central mittfältare: Meia Eriksson, Trollhättans FK/Halvorstorp (2)
Sandersson väntade en stund med att byta in delar av det tunga artilleriet mot Vänersborgs FK (2-1), och när han väl gjorde det så gav det effekt. Mittfältaren Meia Eriksson kom exempelvis in med gott om energi och stod bland annat för ett mycket vackert frisparksmål, som även säkrade de tre poängen i slutändan.

Vänstermittfältare: Anton Olsson, Wargöns IK (1)
9-0 mot Åsaka skvallrar om ett Wargön i form, och det får man väl säga att även mittfältaren Anton Olsson är. Lagkaptenen är en pådrivare och såväl defensiv som offensiv kraft, och han kommer att bli otroligt viktig för WIK under det stundande division 5-kvalet, som drar igång till helgen.

Högeranfallare: Alex Berg Martinelle, Frändefors IF (2)
17-årige Berg Martinelle är en spelare vars steg säkerligen bevakas av klubbar högre upp i seriesystemet. Ytterforwarden har ju haft en bra säsong, men framförallt visat framfötterna på sistone genom flera starka insatser. Den senast mot Åmål lag 2 – där han även gjorde matchens enda mål – var inget undantag.

Central anfallare: Jacob Berg, IK Gauthiod (4)
Berg går mot skytteligaseger i division 2 Norra Götaland efter sina sex (!) fullträffar mot IFK Uddevalla (9-0) i den senaste omgången. Själv tackade han, ödmjukt nog, sina lagkamrater – men vem som helst smäller ju inte in så många bollar på den nivån. Nä, visst krävs det en skarpskytt av rang för det.

Vänsteranfallare: Ella Larsson, Lödöse Nygård U (1)
Kvalpremiären för LNIK:s U-lag blev en rejäl urladdning. Det blev 8-1 mot stackars Hyssna och allra mest utmärkte sig anfallaren Ella Larsson, som gjorde tre av målen och dessutom utsågs till matchens lirare.

Tränare: Thomas Johansson & Alexander Karlström, Sjuntorps IF (1)
Hur fan kan den här duon få sin första uttagning nu? Ja, det kan man undra. Men bättre sent än aldrig, och välförtjänt värre, att firma ”Tjomping”-Karlström tar den här platsen efter en stark säsong i femman, där man lyckades hantera favoritskapet på bästa sätt. Grattis – och snyggt jobbat!

Tidigare Tifosielvor:
Tifosielvan #1
Tifosielvan #2
Tifosielvan #3
Tifosielvan #4
Tifosielvan #5
Tifosielvan #6
Tifosielvan #7
Tifosielvan #8
Tifosielvan #9
Tifosielvan #10
Tifosielvan #11
Tifosielvan #12
Tifosielvan #13
Tifosielvan #14
Tifosielvan #15
Tifosielvan #16
Tifosielvan #17
Tifosielvan #18
Tifosielvan #19
Tifosielvan #20
Tifosielvan #21
Tifosielvan #22