Tifosielvan #3

En vecka är över, en annan tar vid.
Men vi dröjer kvar vid den förra ett tag till och presenterar den senaste upplagan av Tifosielvan!

Det märks att konkurrensen är stenhård för tillfället och många, många namn var nära en plats i laget. Tack också till alla som tipsar och bidrar med förslag. Det underlättar verkligen!

Hedersomnämnande denna gång går exempelvis till Gauthiods Sofia Ohlsson, Vänersborgs IF:s Amanda Sjöö, Främmestads Albin Larsson, Trollhättans BoIS David Bryngelsson, Wargöns Isak Larsson, FC Trollhättans Simon Forslund, Frändefors Alfred Håkansson, IFK Trollhättans Iman Moalin, Vänersborgs FK:s Andelo Vekic, ett gäng i Sjuntorp samt Trollhättans IF… ja, ni märker: jag kan hålla på hur länge som helst.

Här har ni i alla fall Tifosielvan numéro tres:

Målvakt: Gabriella Jonasson, Lödöse Nygård IK (1)
LNIK har fått en pangstart i ettan och det här är ju bara en spekulation – men visst är (det positiva) beskedet om Jonassons knäproblem en rejäl anledning till det? Hon har i varje fall börjat säsongen på bästa sätt och var en gigant i 3-0-segern mot Friscopojkarna.

Försvarare: Tom Abrahamsson, Vänersborgs IF (1)
VIF-supportrarna får njuta av Abrahamssons fart och bollkonster medan de varar. Efter sommaren drar han till USA, men fram till dess tillhör han division 2-laget och lär även fortsättningsvis vara en viktig spelare där. I derbyt mot VFK (2-1) var han inte bara bra, utan fick också – för ovanlighetens skull – äran att avgöra matchen.

Försvarare: Simon Svensson, Melleruds IF (1)
Svensson fick kämpa hårt mot ett bra Skoftebyn (1-1) i lördagens prestigematch och gjorde det väldigt bra. Det snackades om nya problem med hjärtat ett tag, men det verkar inte ha varit något allvarligt och tur är väl det både för mittbackens och MIF:s skull.

Försvarare: Isa Mossberg, Skoftebyns IF (1)
Mossberg tar ett allt större ansvar i Skoftebyn och är definitivt en spelare som i framtiden har kapaciteten att spela ännu högre upp än i ettan. Mot Qviding (2-0) stängde hon sin kant helt och spelade smart såväl defensivt som offensivt när tre viktiga poäng säkrades.

Högermittfältare: Amanda Aronsson, Vänersborgs FK (1)
VFK fortsätter att vara ett målglatt gäng. Nu senast blev det 5-3 mot Herrestad och bäst på planen då var mittfältaren Aronsson, som även bokfördes för en fullträff.

Central mittfältare: Hannah Skoglund, Trollhättans FK/Halvorstorp (1)
Skoglund stod i fokus i TVG-fotbolls text inför kombinationslagets seriepremiär, och hon tog sig även an huvudrollen i matchen genom att göra två mål och vara sådär bra som hon väldigt ofta är nuförtiden.

Central mittfältare: Kenan Mehovic, IK Gauthiod (1)
Det blev en bitter eftersmak på 1-1-mötet mot Sävedalen för Gauthiods del, men man får ta med sig en bra insats och det faktum att Mehovic inlett starkt under sin andra sejour i den röda tröjan. I just den här matchen var han ju obestridligen planens främste aktör.

Vänstermittfältare: Victor Käkelä, Göta BK (1)
Göta har öppnat säsongen på ett starkt sätt och tog en superimponerande 3-0-seger borta mot Rydboholm nu senast. Balansen, både bakåt och framåt, var perfekt och det kan man tacka nye Käkelä för, som redan visat sig vara ett väldigt fint nyförvärv. Ingen överraskning, å andra sidan.

Högeranfallare: Engjell Ramadani, Skoftebyns IF (1)
Mål för tredje matchen i rad – Ramadani är stekhet! Skottet mot Mellerud (1-1) var kanske inte den hårdaste han skjutit, men det satt där det skulle. Att Ramadani har stor potential har vi vetat länge, och kanske är det i år han verkligen kommer att visa det på allvar?

Central anfallare: Lisa Jensen, Wargöns IK (1)
Fyra fullträffar i första omgången, två i andra. Jodå, Jensen har fått en bra start på säsongen och var kanske inte den absolut bästa spelaren hemma mot Axvall (3-1), men utan hennes spetskvalitéer och näsa för mål så hade man inte vunnit här.

Vänsteranfallare: Fredrik Grenander, Åsebro IF (1)
Fyra mål på 70 minuters spel är ett okej dagsverke. Visst, Grenander lär få möta tuffare försvar framöver än det som Bäckefors (7-0) formerade här, men det var ändå en imponerande start i Dalslandsfemman.

Tränare: Frank Rosendahl, Vänersborgs IF (1)
Vinner man ett prestigefyllt derby, alldeles oavsett hur laget spelar, så har man en god chans att bli omgångens tränare. Så grattis VIF, och grattis ”Rosa”!

Tidigare elvor:
Tifosielvan #1
Tifosielvan #2