Tifosielvan #4

Måndag betyder att en ny Tifosielva ska presenteras.
Här har ni den!

Det börjar ju bli tjatigt att säga, men återigen fanns det dubbelt så många kandidater som platser i veckans elva. Främmestads Philip Enström, Gauthiods Moa Andersson, Trollhättans FK:s Robert Lotsbom, IFK Trollhättans Dhurata Peci, Sjuntorps Nils Olofsson, Trollhättans BoIS Christian Sundén Niemi och Skoftebyns Jessica Johansson var bara några av de nominerade som var en hårsmån från att lyftas in i laget.

Men de drog alltså det kortare strået, till förmån för de här:

Målvakt: Mehdi Amiri, Trollhättans FF (1)
TFF levererade i helgen årets största skräll hittills genom att 1-0-besegra Wargön på bortaplan. Och den enskilt största anledningen till det var Mehdi Amiri, som stoppade den ena bollen efter den andra. WIK-spelarna kommer att drömma mardrömmar om honom under en längre tid framöver.

Försvarare: Fanny Olsson, Vänersborgs IF (1)
Hela VIF:s försvarslinje imponerade borta mot Skara (3-1) och Olsson styrde på ett väldigt fint sätt från sin mittbacksposition. Alltid på rätt plats, alltid distinkt och alltid med ett bra beslut i bakfickan.

Försvarare: Jennifer Rosén, Lödöse Nygård IK (2)
Många var bra mot Rävåsen (0-0), inte minst Rebecca Heinerås, men det var ändå svårt att inte charmas av Roséns starka och svårpasserade mittbacksspel. Hon stod i vägen gång efter gång och var något av en levande vägg i LNIK:s defensiva linje.

Försvarare: Ali Bazzi, Skoftebyns IF (1)
02:an Bazzi går från klarhet till klarhet i ett för tillfället väldigt formstarkt Skôfta. Mot Ardala (4-0) stängde han sin kant och vågade även följa med framåt, vilket framspelningen till Tim Klaars mål är ett tydligt bevis på.

Högermittfältare: Tom Tersing, Halvorstorps IS (1)
Det sägs att Tersing inte förlorade en enda duell i det svåra hemmamötet med Vara (2-1). Men det viktiga bidraget här var ändå det offensiva, då hans två nickmål – varav det sista i slutminuterna – såg till att avgöra matchen. Bra huvud på Tersing, i dubbel bemärkelse!

Central mittfältare: Richard Cindric, FC Trollhättan (1)
Cindric måste haft sin fotbollsmässigt bästa vecka i karriären. Först två mål borta mot Kristianstad – sedan ett mål och en assist bara några dagar senare när Värnamo 3-0-besegrades. Här är en spelare som förmodligen bara kommer fortsätta att växa i FCT-anhängarnas ögon.

Central mittfältare: Meia Eriksson, Trollhättans FK/Halvorstorp (1)
15 år gammal men ändå en av de absolut bästa på planen när kombinationsgänget satte ner foten och enkelt 5-0-besegrade uppstickaren Hisingsbacka. Meia Eriksson spelade som vanligt moget och smart, och känslan är att hon är ämnad för väldigt stora saker i framtiden.

Vänstermittfältare: Anna Larsson, Skoftebyns IF (2)
Larsson är alltid viktig för Skoftebyn och stod ju för ett enormt defensivt jobb när man lyckades få med sig 0-0 borta mot Rössö. Därtill är hon alltid ett offensivt hot och friställde bland annat Mirjam Bader med en mycket fin crossboll.

Högeranfallare: Robert Lipovac, FC Trollhättan (1)
Lipovac agerade framspelare mot Kristianstad, men i Värnamo-mötet klev han fram och visade att han kan göra mål också. Visst, det borde ha blivit ett redan i den första halvleken, men de två fullträffarna efter pausvilan var en fin revansch från den starke anfallaren.

Central anfallare: Fredrik Larsson, Melleruds IF (1)
När det lossnade så lossnade det rejält för MIF och Fredrik Larsson. Själv låg han på ett eller annat sätt bakom fyra av de fem mål man gjorde borta mot Tidaholms GoIF (5-2) och var sådär svårstoppad som man så ofta förväntar sig att han ska vara.

Vänsteranfallare: Kristijan Nikolla, IK Gauthiod (1)
Fyra mål och två assist i en derbymatch – jo, det är ett okej facit. Nikolla hade ju lekstuga från första till sista minut i mötet med Vänersborgs FK och visade att han är en av de spelare som ska ta Gauthiod till högre höjder i år. Själv platsar han ju definitivt på en högre nivå än där han befinner sig just nu.

Tränare: William Lundin, FC Trollhättan (1)
En vecka, två segrar och sex poäng. Lundin har jobbat oförtrutet med att få FCT på rätt köl och verkar ha lyckats. Förhoppningsvis är bara det här början på en väldigt bra säsong för division 1-gänget.

Domare: Victor Jensen, Trollhättan (1)
Jensen stod för en fin insats i division 3-mötet mellan Skoftebyn och Ardala, präglad av god kommunikation och bra beslut. Visst, någon spänning existerade inte särskilt länge här, men det gäller ju att vara en bra matchledare ändå, och det var Victor Jensen.