Tifosielvan #5

Mina damer och herrar, är ni redo?
Det är dags att presentera ännu en Tifosielva!

Om det var enormt svårt att sålla i den hårda konkurrensen tidigare, så var elva nummer fem ett specialfall. Här fanns det ju gott om anfallare, men däremot var det svårare att hitta namn i de bakre leden.

Men det blev ett starkt lag ändå, ska tilläggas.

Målvakt: Christoffer Karlsson, Trollhättans BoIS (1)
BoIS är fortfarande på jakt efter första segern, men det kunde också ha blivit betydligt färre poäng än den man fick via 1-1 mot Ödsmål senast. Karlsson stod nämligen för flertalet riktigt svettiga räddningar i den andra halvleken och var helt klart hemmalagets bäste spelare för dagen.

Försvarare: Alexander Tönnäng, Trollhättan Syrianska (1)
Syrianska vann två matcher i veckan, båda med 3-0, och framgången byggdes definitivt bakifrån där Tönnäng fortsätter att visa prov på fint spel och starka ledaregenskaper.

Försvarare: Sanna Jensen, Trollhättans FK/Halvorstorp (1)
Jensen är den stora ledaren i årets TFK/HIS, som hittills visat att man med rätta är en av seriens favoriter. Borta mot Bullaren (2-0) började hon som mittback och stängde igen bakåt, men avslutade som mittfältare och stängde där istället matchen med sitt 2-0-mål.

Försvarare: Vilson Nikola, IK Gauthiod (1)
Med Wersén och Forsblad borta fick Nikola bilda mittbackspar med Rundström i matchen mot Åmål (2-2), och det gjorde han på bästa möjliga sätt. För Gauthiods skull är det guld värt att ha en spelare av den här sorten som verkar kunna spela på nästan varenda position.

Högermittfältare: Embla Petersdotter, Lödöse Nygård IK (1)
Petersdotter har, av det jag sett, varit bra under en längre tid för LNIK, men matchen mot Orust (5-1) var kanske hennes bästa för året. Det blev inga mål, men väl ett enormt jobb både offensivt och defensivt. Det bidrog definitivt till att lägga grunden för segern.

Central mittfältare: Alfred Sundberg, Skoftebyns IF (1)
Enligt tränare Wingård är Sundberg en ”enmansarmé”, framförallt syftande på mittfältarens fina presspel, och borta mot Holmalund (1-0) var han en av de spelare som visade vägen. Sundberg sprang på allt, såväl framåt som bakåt, och var väldigt nära att få kröna insatsen med ett mål.

Central mittfältare: Anders Mogren, FC Trollhättan (1)
Mogren måste vara en drömspelare att ha som tränare. Stark, men spelskicklig. Alltid på rätt plats defensivt, men även ett rejält hot på motståndarnas planhalva. Och så vidare. Starten lovar gott och mot Ljungskile stod han ånyo för en väldigt fin insats, precis som nye radarpartnern Johan Lundgren.

Vänstermittfältare: Ellen Bråberg, Vänersborgs IF (1)
Tillsammans med Isabella Lundberg var Bråberg VIF:s mest framträdande offensiva spelare i mötet med Emtunga (6-0). Totalt stod 17-åringen för tre målgivande framspelningar, vilket betyder att uttagningen knappast behöver motiveras mer än så.

Högeranfallare: Markus Johansson, Vänersborgs IF (1)
Johansson verkar ha kommit igång på allvar. Borta mot Nordvärmland (3-2) gjorde han samtliga tre mål för bortalaget, som därmed tog ett stort kliv bort från de nedre strecken i division 2.

Central anfallare: Robert Lipovac, FC Trollhättan (2)
Lokalfotbollens hetaste spelare just nu heter tveklöst Robert Lipovac. Två mål mot Värnamo följdes upp med lika många i derbyt mot Ljungskile (2-1), och båda bar en sann skyttekungs signum. Han var helt enkelt på rätt plats vid rätt tidpunkt och gjorde exakt det han skulle.

Vänsteranfallare: Malin Wallgren, Vänersborgs FK (1)
Wallgren var enorm i VFK:s storseger (6-0) mot Åsebro Brålanda. Två mål och två assists blev anfallarens facit, och den förstnämnda fullträffen lär säkerligen konkurrera om förstaplatsen när TVG-fotboll rankar veckans snyggaste mål på onsdag.

Tränare: Andreas Wingård, Skoftebyns IF (1)
Efter en lite trevande start har Skoftebyn verkligen kommit igång. Visst, Holmalund lär väl kanske inte vinna den här serien, men att vinna med 1-0 borta mot ett lag som ändå ”gått rent” hittills… det är ju väldigt starkt. Wingård verkar veta vad han gör på Nysätra och kan luta sig mot en för tillfället stark dagsform inför den kommande helgens derbymöte med BoIS.

Domare: Khizri Chochaev, Skövde (1)
Återigen tar jag ut en domare som jag haft själv, denna gång i Trollhättans FK:s 1-4-förlust mot Ulricehamn. Det var ett tråkigt utfall rent resultatmässigt, men Chochaev var enormt bra, trevlig och rättvis. Inget att klaga på där.

Tidigare Tifosielvor:
Tifosielvan #1
Tifosielvan #2
Tifosielvan #3
Tifosielvan #4