Tifosielvan #6

En ny Tifosielva är här – givetvis präglad av de derbymatcher som spelades i helgen, men också av mycket annat.
Scrolla nedåt för att hitta laget och motiveringarna!

Målvakt: Edin Cuk, IFK Trollhättan (1)
IFK hade fått en svag start på säsongen inför mötet med serieledaren Ulricehamn. Men det som såg ut som en klar förlust på förhand blev istället en 2-1-seger, bland annat tack vare utmärkt målvaktsspel från Cuk, som bland annat räddade en straff (som han förvisso orsakade själv, men ändå).

Försvarare: Peter Mandic, Vänersborgs FK (1)
Försvarsgeneral Mandic samlade sina styrkor borta mot Grebbestad och tog en oerhört stark 2-1-seger på bortaplan. Det var precis det som VFK behövde nu när matcher mot främst lag på tabellens nedre halva väntar framöver.

Försvarare: Ellen Hultberg, Trollhättans FK/Halvorstorp (1)
TFK/HIS borde ha vunnit med större siffror mot Herrestad (1-0), men ett mål räcker samtidigt när man spelar solitt och felfritt i defensiv väg. Där var Hultberg också en av de spelare som utmärkte sig, bredvid mittbacksparhästen Sanna Jensen.

Försvarare: Oscar Jonasson, Åsebro IF (1)
Åsebro har öppnat 2019 på ett förtroendeingivande sätt och det märks redan nu hur nye Jonasson bidragit till att stärka upp defensiven. Mot Håfreströms andralag (2-1) spelade han vänsterback och var hur bra som helst.

Högermittfältare: Emil Svensson, IK Gauthiod (1)
Två mål från både Jonatan Nilsson och Jacob Berg – men matchens lirare när Gauthiod 4-0-besegrade Nordvärmland var Svensson, som verkligen visat sitt värde sedan comebacken i vintras. Här har ni definitivt en av områdets bästa spelare när han själv vill och inte heller begränsas av skador.

Central mittfältare: Johan Lundgren, FC Trollhättan (1)
Hur många mil löpte egentligen Lundgren mot Åtvidaberg (2-1)? Han sprang i djupet, täckte upp på egen planhalva, var alltid spelbar och pressade motståndare i parti och minut. Det var faktiskt en fröjd att se honom göra det han kan bäst i lagets fjärde raka seger.

Central mittfältare: Sofia Ohlsson, IK Gauthiod (1)
Ohlsson och Anna Ahlstrand bildade ett starkt innermittfält mot Göteborgs DFF (1-1) och låg bakom det mesta i offensiv väg. Nu räckte det inte hela vägen ändå, men den 22-åriga vänersborgaren gjorde definitivt allt hon kunde för att få med sig tre poäng i bagaget.

Vänstermittfältare: Albin Larsson, Främmestads IK (1)
Larsson är en extremt underskattad mittfältare, om jag får säga det själv. Och det kanske fler upptäckte i mötet med Mellerud (2-1), där han sprang mycket och smart, samt stod för det avgörande nickmålet.

Högeranfallare: Linus Nyberg, Skoftebyns IF (2)
Förlusten av Nyberg var tung för Trollhättans BoIS redan i vintras – och den blev ännu tyngre i lördagens derby på Nysätra, där anfallaren stod för matchens första två mål. Det är helt enkelt svårt att stoppa den här typen av spelare, som är tillsynes ostoppbar både rätt- och felvänd med bollen.

Central anfallare: Isabella Lundberg, Vänersborgs IF (1)
Lundberg blir bara bättre och bättre och spelade en viktig roll för VIF i den tunga 3-2-segern hemma mot Wargön på söndagen. Det blev ett mål för anfallaren, som samtidigt var ett ständigt orosmoment för WIK:s backlinje.

Vänsteranfallare: Marcus Olsson, Edet FK (1)
Olsson vet vi alla vad han går för de dagar när det stämmer, och det fick även Levene-Skogslund känna på i helgen. Två mål, en assist och överhuvudtaget en väldigt bra prestation – då har Edets långe anfallare såklart förtjänat en plats i Tifosielvan!

Tränare: Andreas Wingård, Skoftebyns IF (2)
Två derbymatcher spelades i helgen och båda lagens tränare förtjänar förstås beröm, men den här gången får Wingård stå i rampljuset efter en stark 3-1:a mot BoIS. I hans händer har Skoftebyn blivit ett lag som verkligen visar att man tänker tampas om uppflyttning från trean i år.

Domare: Emil Eng, Trollhättan (1)
Eng dömde mötet mellan VIF och Wargön på ett mycket fint sätt. Han pallade helt klart derbytrycket, kommunicerade bra och var skicklig samt tydlig i sitt beslutsfattande. Hatten av!

Tidigare Tifosielvor:
Tifosielvan #1
Tifosielvan #2
Tifosielvan #3
Tifosielvan #4
Tifosielvan #5