Tifosielvan #7

Då är det dags för ännu en Tifosielva.
Nummer sju i ordningen rymmer många debutanter – och en anfallstrio i extrem målform.

Målvakt: Jennifer Ackerly, Vänersborgs FK (1)
VFK hade det inte lätt hemma mot Zenith (2-1), men med målvakten Ackerly mellan stolparna har man bevisligen ett riktigt ess i rockärmen, vilket kommer att bli väldigt utslagsgivande i jämna matcher av den här sorten. Extra imponerande också med tanke på att det här bara var amerikanskans andra seriematch i år på grund av skada.

Försvarare: Alice Falkebäck, IK Gauthiod (2)
Gauthiod stod för veckans – och kanske säsongens? – mest imponerande bedrift när man besegrade serieledande suveränen Alingsås FC med 1-0 på bortaplan. Många var förstås bra då, men Falkebäck stack, tillsammans med Anna Ahlstrand, ut allra mest. Mittbacken tog nog inte ett enda steg fel under hela matchen.

Försvarare: Alexander Leksell, FC Trollhättan (1)
Leksell har haft en stigande formkurva – jag tycker att han var enormt bra även mot Åtvidaberg – och 2-2-mötet med serieledande Skövde AIK bekräftade det. Göteborgaren förlorade knappt en duell, utan var resolut, följsam och helt enkelt riktigt, riktigt bra.

Försvarare: Hanna Österberg, Trollhättans FK/Halvorstorp (1)
TFK/HIS har tagit kommandot i den nordvästra tvåan och 1-0-segern borta mot Vallen var ett formbesked som hette duga. Framförallt har det visat sig att lagets defensiv håller allra högsta klass, och i fredags var det vänsterbacken Österberg som visade framfötterna mest under de 90 minuterna.

Högermittfältare: Mirjam Bader, Skoftebyns IF (1)
Flera var bra i Skoftebyns måstematch mot Orust (2-0), men Bader får platsen här tack vare sina två mål och sitt vassa en-mot-en-spel på kanten. I ett ”Skôfta” som hittills haft svårt att näta är hennes skärpa i straffområdet guld värd.

Central mittfältare: Emilia Löfström, Lödöse Nygård IK (1)
Ett fortsatt obesegrat LNIK tog en stark poäng via 0-0 borta mot tabelltvåan Göteborgs DFF i senaste omgången. Hela centrallinjen gjorde ett enormt bra jobb då, och där ingår innermittfältaren Löfström som slet kopiöst hårt, vann mycket boll och spelade smart med den i egen ägo.

Central mittfältare: Andelo Vekic, Vänersborgs FK (1)
Vekic är en ledarfigur i VFK och det visade han mot Torslanda (3-0) genom att stå för en formidabel insats på sin kant. Det blev inga mål den här gången, men kroaten var överallt, hela tiden, och lite till.

Vänstermittfältare: Viktor Josefsson, Sjuntorps IF (1)
Josefsson kommer från en stark vecka och stod bland annat för ett mål och en assist i 4-2-segern mot Corner, där han var helt överlägsen på sin kant. Saknaden efter Sevdan Alija är med andra ord inte så stor som man kanske hade kunnat tro på förhand. Tacka Viktor Josefsson för det.

Högeranfallare: Josef Daoud, IFK Trollhättan (1)
Daoud älskar derbymatcher och det visade han med eftertryck mot TFK (3-2) genom att göra tre mål som höll hög klass, varav det sista med några minuter kvar att spela. Bara att lyfta på hatten, buga och applådera, även som motståndare.

Central anfallare: Christof Sjöqvist, Trollhättans IF (1)
TIF har under säsongsinledningen visat att man med största sannolikhet kommer kunna undvika femmans bottenstrid i år, och den känslan befästes via 3-1-resultatet borta mot Vedum. Stor segerorganisatör då var Christof Sjöqvist, som visade att gammal är äldst genom att sätta samtliga mål för gästerna.

Vänsteranfallare: Aca Selimovic, Trollhättan Syrianska (1)
Selimovic har – som TVG-fotboll tidigare skrivit om – öppnat säsongen på ett starkt sätt och visar upp en jämnhet som får många att tappa hakan. I derbyt mot Edet (3-2) hade hans Syrianska svårt att få ordning på spelet, men ändå stod anfallaren för två mål och en assist, vilket naturligtvis räckte för att bli matchvinnare.

Tränare: Eivon Robertsson & Anders Karlsson, IK Gauthiod (1)
Alingsås FC hade sex raka segrar och skulle bara ta ännu en trea hemma mot mittengänget Gauthiod – men så blev inte fallet. Gästerna vann nämligen med 1-0 och naturligtvis ska firma Robertsson/Karlsson ha en stor eloge för att ha gjutit mod i sina spelare och fått dem att spela som bäst när det behövdes som mest.

Domare: Filiph Bergstedt, Trollhättan (1)
Bergstedt matchledde VFK-Zenith i damtvåan och var, enligt de som såg matchen, i det närmaste felfri. Bedömningarna kändes hela tiden korrekta och kommunicerades med största möjliga tydlighet. Bravo!

Tidigare Tifosielvor:
Tifosielvan #1
Tifosielvan #2
Tifosielvan #3
Tifosielvan #4
Tifosielvan #5
Tifosielvan #6