Tifosielvan #8

Vilka spelare som imponerade mest i veckan?
Ni hittar dem här – i Tifosielvans åttonde upplaga!

Ett hedersomnämnande också till Josef Daoud (IFK Trollhättan), Isak Larsson (Wargön), Marcus Jigfelt (Lödöse Nygård), Emilia Löfström (Lödöse Nygård), Iba Ramic (Göta), Elias Blom (Halvorstorp) samt Agnes Andersson (Vänersborgs IF), med flera.

Här har ni den officiella elvan:

Målvakt: Elin Gustafsson, Trollhättans FK/Halvorstorps IS (1)
Fem raka nollor är förstås respekt, och även om Gustafsson inte hade sin mest hektiska match mot Ytterby (0-0) senast så utstrålade hon ett lugn som smittade av sig på övriga spelare. Stabilt värre.

Försvarare: Anna Dahlberg, Åsebro Brålanda (1)
Åsebro Brålanda tog säsongens andra seger mot Herrestad (4-2) och där var Dahlberg en av de spelare som utmärkte sig mest. Ordet ”modern ytterback” har väl knappast passat bättre på någon annan än 27-åringen, som bidrar minst lika mycket offensivt som defensivt.

Försvarare: Wiktor Wersén, IK Gauthiod (1)
Gauthiod fortsätter att vara ett av den norra tvåans tätaste lag bakåt, och det visade man även borta mot Vårgårda (1-1). Där och då stod även Wersén för ännu en utmärkt insats som försvarsgeneral i mittförsvaret.

Försvarare: Fredrik Sundström, FC Trollhättan (1)
Sundström fick en tuff start på säsongen, men har fått sin revansch och radat upp fina insatser i ett mycket formstarkt FCT. Det ska mycket till för att kunna peta honom nu.

Högermittfältare: Tidy Kolo, IFK Trollhättan (1)
Unge Kolo har en stegrande form- och utvecklingskurva, vilket varit uppenbart under de senaste matcherna. 6-1-segern mot Gällstad var inget undantag: 20-åringen stod inte bara för en stark insats överlag, utan även två läckra mål.

Central mittfältare: Johan Lundgren, FC Trollhättan (2)
Det var lite småkul att höra de småländska kommentatorernas beundran för Lundgren i sändningen av FCT:s 1-0-seger borta mot Oskarshamn. De lät ju förvånade över att han var så bra som han är – medan vi från trakten börjar bli vana. Minst sagt.

Central mittfältare: Desirée Saad, Skoftebyns IF (1)
Saad slog till med en av lokalfotbollens snyggaste frisparkar – och mål – i 2-2-matchen mot Hertzöga. Insatsen i övrigt visade dessutom att hon är rejält på gång efter sina långvariga skadeproblem.

Vänstermittfältare: Christoffer Eriksson, Trollhättans FK (1)
Eriksson har blivit det riktiga navet på TFK:s mittfält och han var också en av de mest framträdande spelarna när säsongens första seger kom, via 2-1 borta mot Rydboholm i onsdags. Passande nog öppnade ”Chiffe”, som han kallas, även målskyttet med en välplacerad fullträff.

Högeranfallare: Albrim Demalijaj, Vänersborgs FK (2)
Demalijaj är stekhet just nu och stod för två nya mål när VFK vände och vann (3-1) hemma mot Sävedalen. Med tanke på hans – och lagets – form känns det som att laget inte ska behöva vara indraget i den absoluta bottenstriden i år, trots allt.

Central anfallare: Emil Olesen, Främmestads IK (1)
Olesen var ett ständigt orosmoment för Främmestad mot Holmalund (3-3), men det kommer ju knappast som en överraskning. Två mål innebär att han nu gjort fem totalt i serien – och därmed är fyra i skytteligan. Räkna med fortsatt klättring där framöver.

Vänsteranfallare: Alexander Karlström, Sjuntorps IF (1)
Levene-Skogslund hade det tungt hemma mot Sjuntorp i den senaste omgången i femman (0-7), och särskilt svårt hade man att få fatt på spelande tränaren Karlström, som gjorde två mål och passade fram till ytterligare tre fullträffar.

Tränare: William Lundin, FC Trollhättan (2)
Man vill ju inte börja drömma om superettan än… men visst är det ett speciellt skimmer runt FCT nu, efter två nya segrar i veckan. Botten har bytts mot toppen, och med lagets rådande form – samt coachningen från Lundin – talar det mesta för att man blir kvar där.