Tifosielvan #9

Derbyhjältar, hattrickskyttar och genombrottsspelare är några av ingredienserna i veckans Tifosielva.
Ni hittar hela laget här nedan!

Målvakt: Markus Mäkinen, Trollhättans FK (1)
Konkurrenssituationen är inte riktigt densamma längre efter att Pontus Ekelund lämnat för Halvorstorp, men ”Mäki” fortsätter ändå att hålla samma höga nivå och stod för flera matchavgörande parader när TFK 2-1-besegrade Limmared senast.

Försvarare: Clemens Steinke, Vänersborgs FK (1)
Det finns nackdelar med att ha en lite småtunn trupp, och så finns det fördelar. I VFK:s fall innebär det ju att man tillåts lufta flera av sina egna talanger, varav Steinke är en. Mittbacken har öppnat säsongen starkt, och hemma mot IFK Uddevalla (2-2) var han definitivt en av planens främsta aktörer.

Försvarare: Moa Sahlin, Vänersborgs FK (1)
VFK tog en meriterande poäng hemma mot Vallen (1-1), mycket tack vare ett stabilt och tätt försvarsspel över hela planen. En av spelarna som stack ut där var Moa Sahlin, som styrde backlinjen på ett imponerande sätt med sitt lugn och sin bolltrygghet.

Försvarare: Markus Karlsson, FC Trollhättan (1)
Karlsson gör sällan särskilt mycket väsen av sig på fotbollsplanen, utan står alltid för stabila prestationer där misstagen är väldigt få, positionsspelet perfekt och lösningarna alltid kloka. Han kan gå långt, 19-åringen från Vänersborg.

Högermittfältare: Embla Petersdotter, Lödöse Nygård IK (2)
Petersdotter har varit en av vårsäsongens mest formstarka spelare i LNIK och matchen borta mot Skövde KIK (3-3) var inget undantag. Högeryttern sprang, sprang och sprang, och gjorde dessutom ständigt något smart med bollen när hon väl lagt beslag på den.

Central mittfältare: Anders Mogren, FC Trollhättan (2)
Mogren var förmodligen planbäst i derbysegern (2-0) mot Oddevold, med sitt lugn, sin fina bollkänsla och sitt enorma duellspel. Han var inte bara ett nummer större än sina motståndare – utan åtminstone ett par, tre.

Central mittfältare: William Bohlin, Trollhättans BoIS (1)
Bohlin käkade upp sina motståndare i Främmestad under förra veckans 3-2-seger, precis som han gjort så många gånger förr mot alla möjliga lag. Mittfältaren täckte ytor, bröt passningar och spelade hela tiden klokt med bollen i egen ägo.

Vänstermittfältare: Niklas Fredriksson, Sjuntorps IF (1)
Sjuntorp stod för en formidabel derby- och jubileumsinsats mot Edet (4-1). Motståndarna hade framförallt svårt att få stopp på playmakern Fredriksson, som konstant var ett hot med sina offensiva passningar, samtidigt som han också bokfördes för ett mål.

Högeranfallare: Engjell Ramadani, Skoftebyns IF (2)
Egentligen skulle väl radarpartnern Linus Nyberg vara med här också, men den här gången får Ramadani platsen efter tre mål och en assist i 4-0-segern mot serieledande Ahlafors. Att se honom leka fotboll och dansa förbi motståndarna var en av toppmötets stora behållningar.

Central anfallare: Julia Jonasson, Trollhättans FK/Halvorstorp (1)
TFK/HIS ångar fram i tvåan, trots att man knappast fått full utdelning framåt under säsongsinledningen. Där handlar ju mycket om Jonasson, som inte fått det att stämma fullt ut i samtliga matcher, men mot Skepplanda (3-0) var hon återigen suverän och stod dessutom för två fullträffar.

Vänsteranfallare: Kristijan Nikolla, IK Gauthiod (2)
Nikolla hade kul på sin vänsterkant mot Vänersborgs IF (2-1) och var den som bröt mönster när lagkamraterna hade svårt att göra detsamma. Två assist blev det också – snacka om matchavgörande insats!

Tränare: Håkan Sandersson, Trollhättans FK/Halvorstorp (1)
Visst, William Lundins FCT tog hem ett derby i helgen, men det är minst lika imponerande att se hur Sanderssons kombinationsgäng presterar i den nordvästra tvåan. 3-0-segern mot Skepplanda var inte bara sjunde raka seriematchen utan förlust, utan man höll också nollan för sjätte gången i rad. Imponerande? Ja, det är det minsta man kan säga.

Domare: Shahab Lazar (1)
Mötet mellan Skoftebyn och Ahlafors (4-0) innehöll väl inte lika mycket nerv och spänning som många hade trott på förhand, men Lazar och hans team skötte ändå matchen på ett förträffligt sätt, med god dialog, ett stort lugn och bra beslut.