Tio lag gör upp om bucklan i ny damcup: ”Spännande och nervöst!”

Trettondagscupen är ute ur spelet.
Istället gör Sjuntorpscupen nu entré.
– Det är spännande och lite nervöst samtidigt, säger Jonas Arbius, ordförande i arrangerande Sjuntorps IF, inför turneringen.

På måndagen – prick klockan 10.00 i Arena Älvhögsborg – sparkas den första bollen i cupens historia. Ungefär sju timmar senare vet vi vilket av de tio deltagande damlagen som också blivit premiärupplagans vinnare.

I kategorin potentiella slutsegrare återfinns exempelvis tre lokala division 1-lag: Gauthiod, Skoftebyn och Trollhättans FK/Halvorstorp.
– Det är kul att få med dem här, och det är många bra lag överlag, säger Jonas Arbius, som samtidigt hade hoppats att ännu fler klubbar från området skulle ställa upp.

Turneringen bär egentligen inget släktskap med Trettondagscupen, som arrangerades för sista (?) gången ifjol av Trollhättans BoIS. I samband med avskedet skickade föreningen ut en förfrågan för att se om någon klubb ville ta över evenemanget, men fick då inget positivt gensvar.

Det dröjde istället fram till i höstas innan Sjuntorp tog över stafettpinnen.
– Det fanns en möjlighet och då tänkte vi att vi kör. Det blev lite sent på grund av allt annat som hänt under året, men vi är glada att vi åtminstone fick ihop tio lag, säger Arbius.

Cupen består av två femlagsgrupper, där de två främsta i varje grupp tar sig till semifinal.

Sjuntorps IF:s damfutsalcup,
Grupp 1

Säffle SK 1
Trollhättans FK/Halvorstorps IS
Götene FK
Älvängens IK
Vänersborgs FK

Grupp 2
Skoftebyn IF
IK Gauthiod
Sjuntorps IF
Säffle SK 2
Trollhättans FK/Halvorstorps IS 2

Fotnot: Den sista upplagan av Trettondagscupen vanns av Lödöse Nygård, som besegrade Gauthiod med 1-0 i finalen. Sjuntorpscupen går att följa här!

(Bild: Tommi Nyman)