Tränarjagande Upphärad siktar mot sexans övre halva

Spelarbrist, en tränare som hoppat av och svaga försäsongsresultat.
Upphärad har varit med om bättre tider.
– Men vi har fått lite mer ordning på det nu, säger lagkaptenen Robin Jensen.

Slutar man sist i en serie – som UIS gjorde i Trollhättesexan – finns det i alla fall en tröst: det brukar bara kunna gå bättre. Men motigheten har samtidigt följt med in till 2019, vilket TVG-fotboll tidigare kunnat berätta.

Jakten på nytillskott har samtidigt gett resultat och enligt Robin Jensen (i röd tröja på bilden, med kaptensbindeln) handlar det om ungefär sju nya namn.
– Det är allt ganska bra och väldigt positivt för oss. Det såg ju inte jättebra ut i vintras, då var vi väldigt lite folk.

Ni har förlorat varenda match under försäsongen…
– Ja, vi har fått ställa upp med folk som inte rört en boll på fem år och klarat oss utan avbytare i vissa matcher. Då blir det så, säger Jensen, mittback och lagkapten i Upphärad.

Har det funnits några ljusglimtar ändå?
– Det kan jag faktiskt inte påstå.

Trots det är förväntningarna högre ställda än den jumboposition man parkerade på ifjol.
– Vi har inte gått igenom det än, men jag förväntar mig mitten och uppåt med det lag vi ser ut att ha nu, säger Robin Jensen som även tagit en tillfällig tränarroll tillsammans med Kristian Hedendal sedan huvudansvarige Patrik Ljungblad kastat in handduken för någon månad sedan.

Den situationen försöker man fortfarande lösa.
– De frågade om jag ville ta över som huvudtränare helt och hållet, men jag har inte tid med det. Då ska jag vara spelare, lagkapten och dessutom ta ut laget varje match. Det känns ju… inte bra.

FAKTA
Upphärads IS
Placering ifjol
: 10:a i division 6 Trollhättan.
Tränare: Vakant (Kristian Hedendal & Robin Jensen är temporärt ansvariga).
Nyförvärv: Mattias Settung (Trollhättans IF), Robert Landgren (Hovshaga AIF), Dennis Hedebrand (Trollhättans BoIS), Martin Upper (Trollhättans BoIS), Salar Dirki (Lödöse Nygård), Erik Löfgren (Halvorstorp).
Förluster: Berat Musa (Trollhättan Syrianska), Rani Alchafey (Trollhättans IF), John Karlsson (Sjuntorp).
Seriepremiär: Hemma mot Åsaka, på söndag klockan 16.00.

(Bild: Tommi Nyman)