Tre offensiva spelare in för Mellerud: ”Ser bra ut”

Melleruds IF spetsar till offensiven inför 2020 – genom att ta in tre nya spelare.
– Det ser bra ut, konstaterar tränaren Henrik Olsson nöjt.

I samband med frimånadens slut presenterade MIF, som nästa år hör hemma i division 4, sina första nytillskott i vinter.

Och de är, som sagt, tre till antalet:

Jonatan Ugrell (till höger på bilden), en 24-årig anfallare från Åsebro IF:
– Jag har inte sett så himla mycket av Jonatan de senaste åren i Åsebro, men hittills har han sett väldigt spännande ut på träningarna. Han är duktig felvänd, finurlig och rätt vass innanför straffområdet. Han är där han ska vara när det händer något, säger Henrik Olsson.

Johannes Tisell Norén (till vänster), en 24-årig ytter från Åsebro IF:
– Han har en spetsegenskap: han är en väldigt kvick fotbollsspelare, både med boll och utan. Dessutom har Johannes bra teknik och fina grunder i sig. Han är användbar på ett par, tre olika positioner.

Hamed Hosseini, 19-årig anfallare från Håfreströms IF:
– En vansinnigt kvick och irrationell spelare med bra teknik. Han är svårstoppad och kan springa precis hur mycket som helst.

Samtliga nyförvärv har också ett förflutet i Mellerud, som hittills hunnit tappa två spelare inför nästa säsong: Sef Nikqi (IFK Åmål) samt Albin Broberg (Vänersborgs FK).
– Förutom det är truppen intakt, och det känns ju bra. Det trodde jag nog inte riktigt när den här månaden början, med tanke på att vi tagit ett kliv ner och att den här månaden är som den är. Men det känns jätteskönt, fotbollssektionen har gjort ett jättejobb. Nu är det upp till oss, säger Henrik Olsson.

(Bild: Melleruds IF)

***

Åsebro IF då? Jo, helt lottlösa går man inte ur frimånaden. I helgen meddelade nämligen division 5-klubben att man värvat in den välmeriterade mittfältaren Robin Svensson som ny spelande assisterande tränare.

Svensson kommer närmast från Håfreström.