Trio förlänger, en lämnar och en provtränar med VFK

Tre förlängningar, en förlust och en provspelare – jo, det finns en del att berätta om Vänersborgs FK.

På fredagen meddelade division 2-klubben att man fått positiva klartecken från en trio ynglingar: Elias Josefsson, 18, Sevdan Alija, 21, och Abdikarim Mohamed (bilden), 20.

När det gäller Josefsson har Sjuntorp varit en tänkbar destination i vinter, precis som för Alija. Den sistnämnde har även hälsat på hos Skoftebyn.
– Alla tre är väldigt spännande spelare egentligen. De mår bra av att träna i den här miljön och i det här tempot, de är råämnen som behöver slipas till lite. De tog stora steg förra året och kommer förhoppningsvis fortsätta att utvecklas, säger VFK:s klubbchef Joakim Sunnerdahl.

Däremot går föreningen skilda vägar med mittfältaren Viktor Öhrling, som startade 24 av 26 matcher ifjol.
– Han har flaggat ganska tydligt för att det kan bli svårt att få ihop tiden och hinna spela division 2-fotboll. Igår fick jag beskedet att han väljer att skriva på för en annan klubb och vi tackar honom för tiden som varit.

Enligt TVG-fotbolls källor är den klubben Håfreströms IF i division 4.

När det gäller VFK så har man också en provspelare på plats: Marcus Bengtsson, den egna produkten som startade 13 seriematcher för Vänersborgs IF under 2019.
– Jag snackade med honom igår och han kommer förmodligen köra på nästa vecka också, för att sedan ta ett beslut, säger Sunnerdahl om anfallaren och fortsätter:
– Vi har 20 man nu och är ganska nöjda, men Marcus är vår från början och har mognat i spelet. Han är en spelare som vi inte ville bli av med och nu vill vi gärna ha honom tillbaka.

(Bild: Tomas Andersson)