Trio tillbaka i FC Trollhättans möte med tabelltvåan

Först tvåan, sedan fyran och därefter trean i tabellen.
FC Trollhättans säsong går in i ett avgörande skede från och med idag.
– Vi kan jaga dem ordentligt om vi vinner, säger tränaren William Lundin inför mötet med Skövde AIK.

FCT:s resultatrad sedan slutet av juni är dyster läsning. Det har bara blivit en seger på sju seriematcher, och därtill förluster mot såväl Halmstad i Svenska cupen som Vänersborgs FK i västgöta-DM.

Och visst är det något som man även diskuterat i omklädningsrummet på Edsborg.
– De senaste dagarna har vi jobbat på två olika sätt: ett är att påminna spelarna om hur det var på våren när vi förlorade tre i rad och låg sist, men där vi jobbade hårt i träning och match och kom ur det. Sedan har vi tittat på och analyserat vissa taktiska bitar från matcherna. Vi skapade egentligen inget senast (mot Lindome) och även om försvarsspelet var bra så vill vi bli mer offensiva och tyngre, säger Lundin.

På måndagskvällen får man en chans att vända på trenden, hemma mot tabelltvåan Skövde AIK. Senast lagen möttes blev det 2-2.
– Där och då ledde vi två gånger om och var besvikna, trots att de var väldigt bra och hade några otroliga målchanser mot oss. Men efter den matchen har de vunnit alla sina hemmatcher, vilket tyder på att det resultatet var fantastiskt bra.

Vad är Skövde för typ av lag?
– Framförallt är det ett väldigt bra lag med många bra spelare. De spelar 4-1-4-1, med spelare längst fram som är väldigt skickliga och kan avgöra matcher på egen hand. De går till attack direkt när de får bollen och är ett fysiskt lag. Vi får se upp med det, men återigen handlar allt om att vår egen insats ska vara bra, poängterar William Lundin.

Truppläget har också ljusnat för FCT. Johan Lundgren lär avtjäna ytterligare en match för sitt röda kort mot Ljungskile, men det blir vid ett senare tillfälle. Även Richard Cindric är tillbaka, samtidigt som Emil Niklasson kastat in handduken på grund av sjukdom.

Jag har lidit med Ronni, så det är kul att ha med honom i truppen.

William Lundin

Å andra sidan ersätts han i truppen av Ronni Mleczkovicz (bilden), wingbacken som gjorde sitt senaste framträdande den 11 maj. 22-åringen har vilat länge med anledning av sina ljumskproblem.
– Han har genomfört flera fotbollspass i rad och blivit väldigt mycket bättre. Jag drabbades själv av exakt samma sak när jag spelade. Ena dagen kunde det vara bra, sedan hade du ont direkt när du vaknade på morgonen och så gick det över på två dagar. Det är lurigt med en sån skada, för du vet inte när du är tillbaka och det är ju jobbigt mentalt. Jag har lidit med Ronni, så det är kul att ha med honom i truppen och för honom att vara runt laget vid match igen, säger Lundin.

Och det är som sagt en viktig fotbollsperiod som väntar. Efter Skövde möter man Utsikten och Landskrona, som båda jagar kvalplatsen till superettan tillsammans med FCT.
– Det skiljer sex poäng upp till Skövde och det är en klassisk sexpoängsmatch, även om det är många omgångar kvar. Nu möter vi tvåan, trean och fyran i rad och det kommer avgöra mycket var det bär av i slutet av september, men alla vet om det. Det är inget vi pratar så mycket om, utan vi fokuserar mer på att vi behöver vara jävligt hungriga ikväll för att vinna.

(Bild: Tommi Nyman)