Trollhättans IF hämtar in nyförvärv från tvåan och femman

En kommer från tvåan, en annan från femman.
Där har ni Trollhättans IF:s senaste två nyförvärv.
– Det är mycket roligare när man får spela, även om det är på en lägre nivå, säger Gabriel Svärd, närmast från Vänersborgs FK.

Svärd (till höger på bilden) inledde fjolårssäsongen hos grannen VIF, men lånades senare ut till TIF där han fick vara med om att vinna division 6. Men dit följde han inte med, åtminstone från start: istället väntade spel hos moderklubben VFK.

Efter bara två inhopp i seriespelet under vårsäsongen väljer dock den 22-årige försvararen att återvända till Skogshöjden.
– Jag har tänkt ganska länge på det, för jag pluggar till förskolelärare och missar ganska mycket träningar på grund av plugg, och det blev lite stressigt med skolan. Jag har ofta lämnat in uppgifter på söndag klockan 23.59 för att jag haft så mycket med fotbollen, så det kändes som att det inte funkade, berättar Gabriel Svärd.

Men du visste på förhand att det skulle bli tufft att få speltid?
– Ja, det hade jag i huvudet. Men sedan är det såklart roligare att spela, även om det är på en lägre nivå. Så kände jag även när jag var utlånad till TIF tidigare.

Just att få många minuter i femman är också Svärds ambition under hösten.
– Ja, jag vill kunna spela så mycket som möjligt och hjälpa laget att klättra i tabellen, samtidigt som det bara är en bonus att klara sig kvar när man är nykomling. Vi får köra på och se hur det blir till slut, säger han.

Ny i Trollhättans IF – just nu sjua i den västra femman, för övrigt – är även den 20-årige mittfältaren Mattias Boman. Han har gjort sju matcher och två mål för Frändefors i Dalslandsfemman under den här säsongen.

(Bild: Trollhättans IF)