Trollhättans IF startar damlag: ”Alltid varit en ambition”

Nio säsonger i landets högsta serier är naturligtvis meriter som förpliktigar.
Men när Trollhättans IF nu startar upp sin damverksamhet på nytt så gör man det sannolikt i division 4.
– Det har alltid varit en ambition och en dröm ha ett damlag igen, säger vice ordförande Linda Forssén till TTELA.

1984 års SM-final var förstås höjdpunkten under ett framgångsrikt decennium för föreningen, och samma säsong tog en viss Lena Videkull hem skytteligan i damfotbollens finrum.

Nu är det dock många år sedan TIF lade ner sin damverksamhet, och det har också tagit tid att skapa en bra grund för en framtida sådan. Men nu är man där, med ett 17-årslag som äldsta ålderskull på flicksidan.
– Det har alltid varit en ambition och en dröm ha ett damlag igen. TIF har ju varit väldigt framstående i damfotboll. Nu kände vi att det var läge att testa, se om det finns intresse och underlag för att starta upp igen, säger Linda Forssén till TTELA.

Det ser därmed ut att kunna bli spel i den lägsta seniorserien nästa år, division 4. Där återfinns även flera andra lokala lag.
– Alla kanske inte vill satsa på fotboll och träna fyra dagar i veckan, vilket krävs för att spela på en högre nivå. En ambition är att så många som möjligt ska kunna spela fotboll så länge som möjligt, kan vi vara med och bidra till det vore det jätteroligt, konstaterar Forssén.

TIF kommer att hålla öppna träningar mellan den 2 och 9 december. Först efter det tar man ett beslut kring kommande säsong.

(Bild: Bloggaren.se)