Trollhätteduon Berg och Nilsson får chansen i P15-landslaget

När P15-landslaget samlas på Bosön i slutet av november finns två spelare från Trollhättan med:
Melwin Berg och debutanten Noah Nilsson.
– Det ska bli roligt att få möta de som är bäst i Sverige i min ålder, säger TFK:aren Nilsson.

Trollhättan har en stolt tradition av att fostra spelare till de svenska ungdomslandslagen, och än tycks inte talangpoolen vara på väg att sina.

Melwin Berg (till höger på bilden) fick sin fotbollsfostran i Halvorstorps IS men tillhör nu IFK Göteborg, och togs i juli ut till sitt första landslagsuppdrag. För Noah Nilsson (till vänster), som i år gjort stor succé för Trollhättans FK i division 4, är det däremot första samlingen i blågula färger.
Fredrik (Bengtsson, assisterande tränare i FC Trollhättan) hade sagt att landslaget var lite intresserat av mig, men det var inte mer än så. Sedan fick jag beskedet runt lunchtid idag, berättar 15-årige Nilsson nöjt.

Ja, vad är det som snurrar runt i huvudet när man plötsligt ser sitt namn i ett mejl från landslaget?
– Att det ska bli roligt att få möta de som är bäst i Sverige i min ålder. Det är väldigt kul. Det kommer att bli en utmaning, men jag har kämpat för det.

Det är överhuvudtaget händelserika tider för Noah Nilsson. Han tillhör TFK, har gjort regelbundna besök i Häckens akademi och tränar för närvarande även med division 1-laget FCT.
– I början var det tufft att komma in i tempot där, men sedan har jag jobbat mig in i det väldigt snabbt och nu har jag hyfsad koll på det, säger Nilsson, som kan spela såväl på mittfältet som i anfallet.

Samtliga 66 uttagna hittar ni här!

(Bild: Privat & Trollhättans FK)