Trots intresset: Beka har inte bråttom att hitta en ny klubb

Det har varit tyst om Pajtim Beka ett tag.
Och lär förbli så under ytterligare en period, framförallt beroende på 28-åringens senaste korsbandsskada.
– Det är ingen brådska för min del, säger han.

Den 27 augusti 2018 var ett olycksdatum för Beka, som i IFK Uddevallas division 2-möte med Hisingsbacka skadade knät på nytt. Han beskriver det som att det bara ”klickade till”, och direkt insåg vänersborgaren hur allvarligt det var.

Det blev hans sjätte – och sista – start i IFK under förra året.
– De ändrade om så mycket i klubben och det var många som inte skulle fortsätta så, ja, det var väl ömsesidigt att jag inte skulle göra det heller. Klubben kände väl att det var dyrt att ha kvar en skadad spelare, samtidigt som vissa ändringar gjorde att många inte ville stanna, berättar Pajtim Beka, därmed klubblös.

Men visst har han fått några samtal, bland annat från Vänersborgs IF.
– Jag har pratat en hel del med dem och var ganska nära, men jag vet inte… Det ska kännas rätt.

Beka opererade sig den 23 oktober och konstaterar själv att det lär dröja fram till efter sommaruppehållet innan han tidigast är aktuell för spel.

Kommer du vänta ett tag innan du bestämmer dig med tanke på det?
– Det beror på, men lite så är det. Jag vill ju komma tillbaka och jag vet att om jag vill träna så kan jag göra det i Vänersborgs FK med Gzim (Sylaj, tränaren). Om det sedan blir VFK får vi väl se, det är inget som är klart än, säger yttern.

Som är optimistisk, trots att han nu gjort fyra ingrepp i sina knän, varav två på grund av korsbandsskador.
– Tyvärr är det en del av sporten, men det kunde ha varit värre. Man får börja där och blir ju mentalt starkare varje gång. Det kommer bli bra till slut.

(Bild: Wargöns IK)