Trots skyttedrottningens frånvaro siktar Åsaka högt

Skyttedrottningen är borta (?).
Men i Åsaka är oron ändå minimal.
– Ett lag är ju inte en person, säger spelaren Emelie Boqvist.

Ifjol blev det en stark fjärdeplats i division 4 för Åsaka, trots att man ”bara” gjorde 31 mål i serien. 20 av dessa stod Erika Friberg för, anfallaren med ett förflutet i Skoftebyn.

Det har även Emelie Boqvist, men fjolårssäsongen var hennes första på fem år för att hon ”födde barn och lite grejer”.
– Det tog ett tag innan kroppen kom dit jag ville, även om jag tränat mycket annat under tiden. Det är ju en lite annan typ av träning och kändes i fötter och sådär, men det är såpass roligt att det tar man, säger 31-åringen som spelade ”allt ifrån målvakt till topp”.

Vem som ska spela längst fram i år är lite oklart. I ett sms till TVG-fotboll skriver Friberg att ”som det ser ut nu så kommer det nog inte bli någon fotboll för mig i år”.
– Grejen är ju att om inte Erika är med så finns någon annan på hennes position. Ett lag är ju inte en person, det gör bara att någon annan får chansen. Vi kommer inte att gå målfattiga bara för att Erika inte är med, säger Boqvist.

Ett annat orosmoln, som samtidigt inte verkar oroa Emelie Boqvist, är den lite svaga närvaron på träningar.
– Så här var det när jag började förra året också. Då var vi sex, åtta personer på träningarna och sedan när vi gick på gräset så kom det lite fler. Jag tror att många kommer att droppa in snart, säger hon.

Vilken är er målsättning i år?
– Jag tänker att vi ska komma i mitten eller på övre halvan där någonstans. Sedan tror jag ju att U-lagen kommer att ha de första platserna, men vi ska komma efter dem, även om jag alltid går in med inställningen att vi ska vinna serien. Gör man inte det så går man ju inte in helhjärtat, konstaterar Emelie Boqvist.

FAKTA
Åsaka SK
Placering ifjol
: 4:a i division 4 Västra.
Tränare: Andreas Klason.
Nyförvärv: Jessika Friberg (comeback).
Förluster: Elin Brigg (slutat), Erika Jonsson (Frändefors), Erika Friberg (uppehåll), Marielle Friberg (graviditet).
Seriepremiär: Hemma mot Skoftebyn U, på onsdag klockan 19.00.

(Bild: Åsaka IF)