Landskamper, SM-semifinal och Tjejvasan – under samma vecka!

Två landskamper, en SM-semifinal och Tjejvasan – på fem dagar.
Hanna Österbergs förra vecka var svettig, både bildligt och bokstavligt talat.
– Det var bara att haka på, konstaterar hon.

För den fotbollsintresserade är Österberg mest känd som back i Trollhättans FK/Halvorstorp, dit hon kom från moderklubben Gauthiod inför förra säsongen. Men 24-åringen har också visat sig vara ännu mer framgångsrik på futsalplanen.

I förra veckan åkte hon exempelvis på sin andra landslagssamling, då i Tjeckien. En dubbellandskamp väntade där och i den första gjorde Hanna Österberg sitt första mål i den blågula dressen.
– Det var speciellt, en dröm som gått i uppfyllelse, säger hon.

Sverige vann en match och förlorade den andra, och för Österberg styrdes kosan nästan direkt efteråt till Oxberg, varifrån starten gick i Tjejvasan.
– Det var bokat sedan lång tid tillbaka, de andra grejerna har bara lyckats hamna under samma vecka, säger grästorparen som också klarade de tre milen på skidor.

Innan hon dagen efter spelade SM-semifinal i futsal med IFK Uddevalla.
– Den spelas ju över två matcher och vi förlorade (4-7) första mötet hemma mot Falcao, så nu är det bortamatch på söndag igen. Då är det vinst som gäller. De har fördel av hemmaplan, men inget är omöjligt, påpekar Hanna Österberg.

Hur mår kroppen efter nåt sånt här?
– Förra veckan var jag ändå inställd på det, då gick det an. Nu när jag slappnat av så känns det däremot i kroppen, men den börjar återhämta sig sakta men säkert.

Hur blir det med fotbollen i år då? Enligt Hanna Österberg är ”inget bestämt”.
– Det lutar åt TFK eller att lägga fotbollsskorna på hyllan och bara köra futsal. Vi får se. Det blir säkert ändå någon träning och match varje vecka, det är ett roligt gäng, både spelare och ledare, så jag kommer väl när gräset är grönt…

(Bild: Bloggaren.se)