Två lokala representanter i nya eAllsvenskan

I vår drar eAllsvenskan igång.
Där representeras Östersunds FK av vänersborgaren Jakob Fogelgren.
– Förhoppningen är att vinna alltihop, säger 22-åringen.

På onsdagen gick Svensk elitfotboll och Dreamhack ut med information om nya eAllsvenskan, som kommer att innehålla tolv klubbar – från allsvenskan samt superettan – som gör upp om en sorts SM-titel i Fifa.

Douglas Dahlberg, målvakten i Brålanda IF, representerar GIF Sundsvall och får dessutom sällskap i serien av Fogelgren, som i den ”riktiga” fotbollens värld tillhör Åsaka SK.
– Jag började med Fifa 2004, sedan har jag alltid spelat efter det. Däremot började jag väl egentligen inte tävla förrän Fifa 16 och har legat på rätt hög nivå sedan Fifa 17, berättar Jakob Fogelgren.

Första helgen i mars drar ligan igång och den 25 maj koras vinnaren. Samtliga matcher kommer att visas på streamingplattformen Dplay.
– Det blir riktigt skoj. Det här har alla Fifaspelare i Sverige väntat på länge nu, det är riktigt grymt.

Hur kom det sig att du hamnade i Östersunds FK?
– Det var faktiskt de som hörde av sig till mig på Twitter för någon vecka sedan och därefter har de tjatat lite på mig. Jag har däremot inte varit där än utan vi har bara pratat i telefon så här långt, men det har varit snack om att jag ska åka upp dit någon gång, säger Fogelgren.

Vad har du för förhoppningar?
– Att vinna alltihop. Det är många duktiga spelare med, men jag tror allt att jag kan gå långt.

22-åringen arbetar till vardags som vikarie på Torpaskolan i Vänersborg och lägger ett par timmar per dag på spelandet. Men han har, märkligt nog, aldrig sparrat mot Dahlberg, trots deras geografiska närhet.
– Nä, faktiskt. Jag har hört talas om honom och vet att han är duktig, men jag vet inte ens om vi spelat någon gång mot varandra. Det är lite sjukt!

Fotnot: Varje lag i eAllsvenskan innehåller två till fem spelare.

(Bild: Privat)