Två spelare lämnar Vänersborgs FK – och två nya kan tillkomma

Vänersborgs FK går skilda vägar med ytterligare två spelare.
Samtidigt har man just nu två högaktuella namn i träning.
– Det känns väldigt bra, särskilt om man jämför med hur det var för ett år sedan, säger tränaren Gzim Sylaj.

På torsdagen avslöjade TVG-fotboll att anfallaren Albrim Demalijaj inte stannar kvar i VFK. Å andra sidan kunde klubben i samma veva presentera ”ersättaren”: Albin Broberg från Melleruds IF.

Nu vet vi även att varken yttern Pajtim Beka eller innermittfältaren Abdelaziz Hussein Ahmed, som går under smeknamnet ”Lacaso”, fortsätter i den vita dressen. Men samtidigt bevakar division 2-laget två spelare som – av en händelse? – hör hemma på just dessa positioner.

En av dessa är mittfältaren Miljan Nacic (bilden), i år i Skoftebyn.
– Jag har varit och tittat på många matcher när Skoftebyn har spelat och jag har sett att han är väldigt trygg med bollen, samtidigt som han jobbar hårt och är bra i presspelet. Det är en spännande spelare som visat framfötterna under träningarna med oss, säger tränaren Gzim Sylaj.

På besök har också den 19-årige ytterforwarden Adeek Abdulle Galleyr, från IFK Uddevalla, varit.
– Han var med och provade en träning den här veckan och ska vara med nästa vecka också. Det är en ung, spännande spelare med väldigt mycket fart och fantastisk teknik.

Det rör mycket på sig överallt i dessa tider – känns det ändå tryggt hos er just nu?
– Det skulle jag vilja säga att det gör. Vi har lyckats komma överens med majoriteten av de spelare som var med i år, så det känns väldigt bra om man jämför med hur det såg ut förra året när fyra spelare var under kontrakt i slutet av januari. Nu är vi i november har i princip 13-14 spelare klara, svarar Gzim Sylaj.

Själv kommer han att lägga ännu mer tid på VFK framöver, som ny ansvarig för föreningens U19-lag.
– Det kommer att vara fullt upp och bli väldigt mycket fotboll, precis som jag vill ha det. Vi har diskuterat den här frågan sedan sommaruppehållet och det har varit svårt för föreningen att hitta någon som brinner för det och verkligen vill bygga upp en organisation samt ha en röd tråd kring hur vi spelar, tränar och jobbar runtomkring med fotbollen, som värdegrunden. Då tog vi fram det här förslaget och tänkte att vi prövar, säger Sylaj.

(Bild: Anki Stelling)