TVG-fotboll analyserar slutspurten: herrar (del 2)

Igår fokuserade vi på herrarnas etta till fyra.
Nu dröjer vi oss kvar i den sistnämnda serien, men förflyttar oss till Dalsland innan vi vandrar nedåt genom systemet.
Och hittar en sannolik lokal seriesegrare!

DIVISION 4 BOHUSLÄN-DAL

Kommentar: Fyra omgångar återstår av fyran och Brålanda bör ta minst sex poäng här för att inte sluta sist, om nu ens det räcker. Vi kan också konstatera att man är kraftigt nederlagstippat i två av matcherna: mot tabellfyran Munkedal (b) och tvåan Kungshamn (h). Samtidigt finns chansen både mot Stala (b) och Svane (h). Eller?

TVG-fotboll tippar: Brålanda tar någon eller några poäng till, men slutar ändå sist.

DIVISION 5 VÄSTRA

Kommentar: Vad kan stoppa Sjuntorp från att vinna femman? Tja, i dagsläget kvarstår bara fyra hinder, och man har råd att förlora i minst ett av fallen: Levene-Skogslund (h), Edet (b), Halvorstorp (h) och Nossebro (b). Mötet mellan trean Trässberg och Vara i nästa omgång blir också högintressant – antingen lär det innebära en i princip säkrad serieseger för Sjuntorp, eller i minsta fall en kvalplats.
För Trollhättan Syrianska bör det inte finnas mycket att spela för under de sista veckorna, men man har ändå ett intressant schema som innehåller derbyn mot såväl Halvorstorp som Trollhättans IF, samtidigt som man faktiskt ställs mot Vara på Granngården.
Halvorstorp har inte helt och hållet säkrat kontraktet, men har å andra sidan många lag mellan sig och strecket. Svettigare är det då för TIF och formstarka Edet. I det förstnämnda gängets fall kan vi konstatera att helgens möte med Arentorp Helås blir väldigt betydelsefullt, för sedan är det tufft värre: Trässberg (h), Vara (b) och Syrianska (h). Edet har det kanske lite bättre ställt på den fronten, med matcher mot Nossebro (b), Sjuntorp (h), Vedum (b) och Arentorp Helås (h).

TVG-fotboll tippar: Sjuntorp vinner serien och lär säkerligen kunna fira innan den sista omgången är spelad. Syrianska borde kunna höja sig på slutet och bli fyra, strax före Halvorstorp. Edet spurtar vidare uppåt och klarar sig, medan TIF ser ut att behöva kvala sig kvar i slutändan. Eller så är det bara mitt Arentorpshjärta som talar…

DIVISION 5 DALSLAND

Kommentar: Ska vi räkna med att Ed tar hem det här? Nej, det vore nog dumt med tanke på vilka matcher som återstår. I tur och ordning: Mellerud U (h), Åsebro (h), Färgelanda (b) och Bäckefors (h). Mycket kan hända, särskilt om man betänker att Mellerud och Åsebro också ska mötas, och att de sistnämnda även ska ställas mot rivalen Frändefors (h) samt Färgelanda (h).
I botten försöker just Frändefors undvika jumboplaceringen, just nu med målskillnaden som bästa vän. Här återstår, utöver Åsebro, också Färgelanda (h), Bäckefors (b) samt Åmål lag 2 (h). Raffinerat, eller hur?

TVG-fotboll tippar: Ed tar, tack vare sin suveräna defensiv, hem det här till slut, före just Mellerud U. Åsebro får finna sig i att bli trea. I botten finns alla chanser för Frändefors att komma före Bäckefors och Åmål, särskilt med tanke på lagets uppåtgående formkurva. Jodå, så blir det.

DIVISION 6 TROLLHÄTTAN

Kommentar: Tyvärr, för våra lokala lags skull, är det nog redan klart vilka som vinner den här serien. Stora Mellby har nämligen tre poängs försprång och ett helt klart beskedligt schema: Åsaka (h), Hjärtum (h), Upphärad (b) och Alvhem (h). Man slog samtliga dessa lag under våren, med den sammanlagda målskillnaden 14-1.
Därbakom lurar Wargön och Lödöse Nygård. WIK har följande matcher kvar: Alvhem (b), Elmer-Fåglum (h), Sollebrunn (b) och Åsaka (h). LNIK möter de tre förstnämnda, men har även Upphärad (b) och Hjärtum (h).
Trollhättans FF får finna sig i att härja i ett ingenmansland tillsammans med Upphärad. Dessa möts den 21 september – kanske avgör det vilket av dessa lag som placerar sig överst?
Åsaka får däremot svårt att klättra – både Wargön och Stora Mellby återstår ju – men kan glädja sig åt att varken Hjärtum eller Alvhem lär göra detsamma. Det ska dock påpekas att HIS har ett mer fördelaktigt spelschema än Alvhem, men det lär å andra sidan behövas en seger för att kunna passera…

TVG-fotboll tippar: Stora Mellby vinner, Wargön kvalar, Lödöse Nygård blir trea (i år igen) och i mitten… ja, det spelar ju ingen större roll, men TFF lär behålla positionen framför Upphärad. Längre ner stannar Åsaka på samma placering som nu, precis som Hjärtum.

Fotnot: Nu är herrarna avverkade. Nästa del handlar om damerna!

Del 1 hittar ni förresten här!